Lietuvos pasienyje – didelės Rusijos karinės pratybos

Karaliaučiaus srityje esančios

Karaliaučiaus srityje esančios Rusijos pajėgos antradienį pradėjo naujas dideles pratybas.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Karaliaučiaus srityje esančios Rusijos pajėgos antradienį pradėjo naujas dideles pratybas.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Mar 26, 2014, 9:21 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 3:04 AM

Šie mokymai vyksta po šio mėnesio pradžioje Lietuvos pašonėje esančiame Rusijos anklave surengtų didelių karinių manevrų atliekant iš anksto neskelbtą pajėgų ir kovinės technikos parengties patikrinimą Vakarų ir Centrinėje karinėse apygardose, kurį įsakė surengti prezidentas Vladimiras Putinas.

„Per šiuos mokymus raketinių pajėgų junginio padaliniai buvo pakelti paskelbus pavojų; jie atliko daugelio kilometrų žygį į numatytą rajoną. Kariai atliko užduotis (kurių tikslas) – sunaikinti sąlyginio priešo diversines ir žvalgybos grupes, veikti per aviacijos antskrydžius, įveikti (cheminėmis arba biologinėmis kovinėmis medžiagomis) užterštas teritorijas, judėti gaisro sąlygomis“, – naujienų agentūra „RIA novosti“ citavo vieną Vakarų karinės apygardos atstovą.

Šiuose mokymuose dalyvauja Baltijos jūros laivyno atakos ir transporto sraigtasparniai Mi-24 bei šturmo lėktuvai Su-24.

„RIA novosti“ atstovas sakė, kad per šiuos mokymus taip pat bus surengtos raketų šaudymo pratybos.

Lietuvai kelia susirūpinimą

Lietuvai kelia susirūpinimą Rusijos pratybos Karaliaučiaus srityje, kurios vyksta kartu su didelio masto mokymais rytinėje Rusijos dalyje, trečiadienį pareiškė Lietuvos krašto apsaugos ministerija.

Atsakydamas į BNS klausimą, KAM Viešųjų ryšių departamentas informavo, kad ministerija apie vykstančias pratybas Karaliaučiaus srityje žino, nors Rusija oficialios informacijos apie jas nėra pateikusi.

„Veiksmai Karaliaučiaus srityje atidžiai stebimi turimomis priemonėmis. Susirūpinimą didina faktas, kad mokymai Karaliaučiaus srityje vyksta kartu su didelio masto mokymais rytinėje Rusijos dalyje ir galimai yra jų dalis“, – rašoma ministerijos komentare.

Kartu ministerija pabrėžė, kad Rusijos veiksmai prieš NATO šalis yra „mažai tikėtini“, nors Maskva ir demonstruoja karinę galią.

„Šiuo metu Rusijos veiksmai yra atidžiau stebimi ne tik Lietuvos, bet ir kitų NATO partnerių. Nors vertinami kaip Rusijos karinės galios demonstravimas, Rusijos veiksmai NATO valstybių atžvilgiu mažai tikėtini“, – teigiama ministerijos komentare.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.