Seimo komisija pradėjo taršyti V.Uspaskicho kailį

Beveik pusė metų – tiek praėjo laiko, kol laikinoji Seimo komisija pradėjo aiškintis, ar reikia panaikinti teisinę neliečiamybę Darbo partijos įkūrėjui Viktorui Uspaskichui, kuris kaltinamas įžeidęs sostinės teisėjus, kai juos išvadino nusikaltėliais.

Trečiadienį į pirmą posėdį susirinkusi Seimo komisija nutarė į kitą posėdį išsikviesti patį V.Uspaskichą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Trečiadienį į pirmą posėdį susirinkusi Seimo komisija nutarė į kitą posėdį išsikviesti patį V.Uspaskichą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Mar 26, 2014, 7:58 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 3:07 AM

Panaikinus V.Uspaskicho teisinę neliečiamybę būtų galima tikrąjį Darbo partijos lyderį patraukti baudžiamojon atsakomybėn, suimti ar kitaip suvaržyti jo laisvę.

Trečiadienį į pirmą posėdį susirinkusi Seimo komisija nutarė į kitą posėdį išsikviesti patį V.Uspaskichą ir generalinį prokurorą Darių Valį. Išvadą Seimui komisija turi parengti iki balandžio 4-osios.

Generalinis prokuroras D.Valys dar praėjusių metų lapkritį kreipėsi į Seimą prašydamas leisti patraukti baudžiamojon atsakomybėn Seimo narį V.Uspaskichą. Tačiau tąkart komisija nebuvo sudaryta, nes opozicijai neįtiko siūlomas jos pirmininkas – skandalingai pagarsėjęs parlamentaras Petras Gražulis.

Visgi P.Gražulis nebuvo pakeistas ir opozicijai teko nusileisti.

Ikiteisminis tyrimas dėl V.Uspaskicho nepagarbos teismui pradėtas, kai pernai liepą politikas Vilniaus oro uoste, atsakydamas į žurnalistų klausimus, pasisakė apie Vilniaus apygardos teismo teisėjus, priėmusius apkaltintąjį nuosprendį vadinamojoje Darbo partijos byloje.

Prokurorų vertinimu, ikiteisminio tyrimo medžiagoje yra surinkta pakankamai duomenų, leidžiančių manyti, kad savo veiksmais V.Uspaskichas galimai parodė nepagarbą teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.