A.Zuokas rinkdamas parašus gėrė alų su pienu ir kava

Ketvirtadienį prieš vidurdienį Vyriausiajai rinkimų komisijai kandidatas į prezidentus Artūras Zuokas įteikė jį palaikančių žmonių parašus. Į VRK Vilniaus meras atvyko geros nuotaikos.

Z.Vaigauskas iškart ėmė tyrinėti lapus su parašais.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Z.Vaigauskas iškart ėmė tyrinėti lapus su parašais.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Evelina Valiuškevičiūtė

2014-03-27 11:23, atnaujinta 2018-02-15 02:04

A.Zuokas pristatė 14 bylų po šimtą lapų. Penkiolikta byla yra nepilna. Paramą prezidento rinkimuose jam išreiškė daugiau beveik 40 tūkst. piliečių.

Apie 4 tūkst. lietuvių A.Zuoką parėmė elektroniniu būdu. Visi kiti likę – daugiau 35 tūkst. – pasirašė paprastu būdu.

„Surinkome reikiamą skaičių : 20 tūkst. parašų – labai greitai. Per pirmąsias dešimt dienų“, - dėl to, kad parašus pristatė paskutinę dieną, nesijaudino A.Zuokas.

Jo nuomone, parašų rinkimas paprastu būdu – puiki proga susipažinti su galimais rinkėjais.

„Tai ne tik statistinis veiksmas, bet ir bendravimas su rinkėjais“, – sakė A.Zuokas. Parašus rinkti jam padėjo 2 tūkst. žmonių komanda.

Keista, tačiau naujoves mėgstantį A.Zuoką elektroniniu būdu parėmė tik nedidelė dalis galimų rinkėjų. Pats Vilniaus meras dėl to nesijaudino: „Greitas spurtas pradžioje lėmė aktyvumą tų žmonių, kurie galėjo pasirašyti elektroniniu būdu. Beje, daug kas apie tai ir nežinojo. Tačiau aš džiaugiuosi, kad elektroninio parašo teise pasinaudojo tiek daug Lietuvos žmonių. Aš pats pasirašiau už ne vieną kandidatą. Tai puiki pradžia į elektroninį balsavimą.“ Parašų rinkimo metu A.Zuoko komanda susidūrė su tam tikromis bėdomis. Yra pavyzdžių, kai A.Zuoką paremti norinti močiutė, gyvendama ne didmiestyje, nori pasirašyti, tačiau vargiai randa savo pasą.

„Parašų dėl to gal nepraradome, tačiau sugaišome daugiau laiko. Bet tuo metu pabendrauji su žmonėmis, pienu pavaišina, kartais ir ne tik pienu“, – juokėsi A.Zuokas.

Šiaurės Lietuvoje jam įstrigo įdomus gėrimas. Kaip airiai turi savo kavą, tai Šiaurės Lietuvoje A.Zuokas gėrė  „Alupučiną“ – kavą su pienu ir alumi.  

Atkrinta keli procentai

„Šito parašo mes tikrai neįskaičiuosime“, – žiūrėdamas pirmąją bylą ir rodydamas blogą parašą pasakė VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas.  Anot VRK pirmininko, parašų tikrinimo metu atkrinta nuo 3 iki 20 procentų parašų.

„Mes šito irgi neįskaičiavome“, – iš karto patikslino A.Zuokas. Kelis procentus parašų kaip netinkamus atmetė pati A.Zuoko komanda.

Politinio judėjimo „Taip“ lyderis savo kandidatūrą iškėlė kaip nepriklausomas kandidatas. Visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centro „Vilmorus“ atliktos apklausos duomenimis, už A.Zuoką prezidento rinkimuose balsuotų 2,8 proc. apklaustųjų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.