Kelyje į prezidento rinkimus krito ir K.Brazauskienė

Buvusio prezidento Algirdo Brazausko našlė Kristina Brazauskienė pranešė Vyriausiajai rinkimų komisijai nesurinkusi 20 tūkst. parašų, todėl ji nebus registruota kandidate į prezidentus.

K.Brazauskienė krinta iš prezidento rinkimų kovos.<br>D. Umbraso nuotr.
K.Brazauskienė krinta iš prezidento rinkimų kovos.<br>D. Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Mar 27, 2014, 8:35 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 2:12 AM

Trečiadienį rytą K.Brazauskienė teigė turinti apie 14 tūkst. parašų. Ji dar turėjo vilties, kad iki ketvirtadienio ryto jų bus pakankamai. Tačiau parašų rinkimas nepasisekė.

Šiandien yra paskutinė diena, kai pretendentai į prezidentus turi pateikti savo rėmėjų parašus Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK). VRK jų lauks iki 17 valandos.

Iki ketvirtadienio ryto reikalingą parašų skaičių VRK buvo pateikęs Darbo partijos atstovas Artūras Paulauskas, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos vadovas Valdemaras Tomaševskis, dabartinė prezidentė Dalia Grybauskaitė ir socialdemokratas Zigmantas Balčytis.

A.Paulausko ir V.Tomaševskio rėmėjų parašus VRK jau patikrino. Ketvirtadienį vakare jie turėtų būti įregistruoti kandidatais į prezidentus.

Surinkęs pakankamą parašų skaičių skelbiasi ir Vilniaus meras Artūras Zuokas, Valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovas Bronis Ropė, Seimo narys Naglis Puteikis.

Kol kas neaišku, ar reikalingą parašų skaičių surinko verslininkas Vladas Lašas ir Seimo narys, Žaliųjų partijos lyderis Linas Balsys.

Iš rinkimų kovos jau iškrito 20 tūkst. parašų nesurinkęs vairuotojas Jonas Lašinis ir Nepriklausomybės Akto signataras Rolandas Paulauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.