Nuotaiką keliančių naujienų – vis daugiau

"Sostinė"

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas

Mar 28, 2014, 3:01 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 1:06 AM

Kaip čia yra? Kam tie nauji ženklai, jei vilniečių nuotaiką ir taip galima apibūdinti trumpai: 10 balų?

Juk į tokias aukštumas Laimės barometro rodmenys nebuvo pašokę net tada, kai R.Meilutytė tapo pasaulio plaukimo čempione. Tomis dienomis laimės indeksas sostinėje siekė vos 7,2 balo. O pernai net vasarą kartais jis nukrisdavo iki 6 balų.

Iki 9 ar 10 balų laimės indeksas praėjusiais metais buvo pakilęs tik per šventinį karaliaus Mindaugo karūnavimo savaitgalį, ir tai ne Vilniuje, o Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose.

Tad kas įjungė vilniečių šypsenas ir jie staiga tapo laimingiausio Lietuvoje miesto gyventojais?

Aišku, kad ne tie penki nauji „Įsijunk šypseną“ ženklai pakelėse. Violetinė jų spalva vieniems kėlė liūdesį. Kitiems besišypsantis sūrio kontūrų ženklas priminė vienos pieno perdirbimo įmonės prekės ženklą.

Paaiškinimas paprastas: nuostabūs orai ir artėjančio savaitgalio nuojauta kėlė vilniečiams nuotaiką. Netrukus baigsis šildymo sezonas, tiesa, šiemet ne itin kankinęs. Ir atostogos jau ne už kalnų.

O ženklai „Įsijunk šypseną“, atvirkščiai, ne vieną vertė paburbėti. Užkliuvo, kad ši reklama per arti gatvės, blaško dėmesį. Kiti piktinosi, kad ženklų pakelėse ir taip sočiai. Vairuotojai, aišku, prisiminė ir duobes, per kurias kratantis šypsenos tikrai neįsijungsi.

Nereikėtų taip burnoti ant akcijos rengėjų. Praėjusiais metais Vilniuje lopant duobes ne taip mažai nuveikta: sutvarkytos 42 gatvės ir įvairių gatvių atkarpos, kurių bendras ilgis - beveik 18 kilometrų.

Tačiau daug kas priklauso ne nuo miesto, o nuo pačių vairuotojų. Tad įsijungti šypsenas raginantis Vilnius gal taps pirmąja Europos sostine be pykčio keliuose?

Ne veltui ženklai „Įsijunk šypseną“ išdygo ne tik V.Kudirkos, bet ir Geležinio Vilko gatvėje, prie nuvažiavimo Ozo gatvės link. Jie taip pat įrengti Ukmergės gatvėje netoli Perkūnkiemio, Pilaitės ir Savanorių prospektuose.

Juk leidžiantis nuo Tauro kalno piko valandomis transporto intensyvumas išauga dešimtis kartų, ir ne vienam vairuotojui tai sukelia stresą ir pyktį.

Kitomis gatvėmis, prie kurių yra naujieji ženklai, į Vilnių per parą įvažiuoja daugiau nei 85 tūkst. automobilių iš miesto pakraščių ar užmiesčio. Tad sostinė vairuotojus ir keleivius pasitinka kvietimu išvengti pykčio ir pasirūpinti, kad kelionė visiems būtų maloni.

Vilnius siekia, kad Mandagumo keliuose diena būtų ne kartą per metus. Tokių dienų turi būti 365-ios.

"Sostinė"

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.