Partijos įsipareigos skirti gynybai 2 proc. iki 2020 metų

Politinės partijos sutarė 2 proc.

Šiuo metu gynybai skiriama 0,78 proc. nuo BVP, ir tai yra vienas mažiausių procentų tarp NATO valstybių.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Šiuo metu gynybai skiriama 0,78 proc. nuo BVP, ir tai yra vienas mažiausių procentų tarp NATO valstybių.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 28, 2014, 11:54 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 1:16 AM

Prezidentės Dalios Grybauskaitės inicijuotą politinį susitarimą dėl gynybos ir užsienio politikos politinės partijos pasirašys šeštadienį, Lietuvai minint dešimties metų narystės NATO sukaktį.

„Partijų lyderiai pasirašys dėl dviejų procentu nuo BVP gynybos finansavimą pasiekti iki 2020 metų. Tai principinis susitarimas ir principinė žinia NATO partneriams, kad Lietuvą finansavimą padidins iki reikiamo lygio“, - sakė socialdemokratas Gediminas Kirkilas žurnalistams penktadienį.

Tokiam gynybos finansavimo didinimo spartumui pritaria ir opozicijoje esantys konservatoriai.

„2020 metais turi būti 2 proc. ir dabar tokį projektą ruošiamės pasirašyti. Mes tam pritariam, norime matyti tam tikrą mechanizmą, kad kiekvienais metais būtų specialiu Seimo nutarimu patvirtinamas detalesnis planas, kiek pamečiui bus tų pinigų skiriama, kad nebūtų taip, kad iki 2019 metų niekas nebus daroma, o po to bus pasakyta, reikia kažką daryti“, - sakė konservatorių lyderis Andrius Kubilius.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pritaria planui iki 2020 metų gynybos biudžetą padidinti iki 2 proc. bendrojo vidaus produkto, sako jos patarėja užsienio politikai Jovita Neliupšienė.

„Prezidentė metiniame pranešime sakė - per penkerius metus. Tai jei skaičiuosime nuo tada, kada pradėsime svarstyti, t.y. nuo 2015 metų, tai tiek ir bus“, - penktadienį BNS sakė patarėja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.