R.Pakso pareiškime – užuomina apie prezidento rinkimų boikotą

Šalies vadovo rinkimuose dalyvauti negalintis „Tvarkos ir teisingumo“ lyderis Rolandas Paksas netiesiogiai pakvietė savo gerbėjus boikotuoti artėjančius prezidento rinkimus.

Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Mar 28, 2014, 3:18 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 1:06 AM

Žiniasklaidoje pasirodė pusantros minutės trukmės R.Pakso reklaminis vaizdo klipas, kuriame jis ragina žmones gegužės 11-ąją protestuoti prieš tai, kad „Tvarkos ir teisingumo“ lyderis negali dalyvauti rinkimuose. R.Paksas užsimena, kad rinkimų dieną nėra tikslo eiti balsuoti.

„Po dviejų mėnesių turėsime nuspręsti, kokią Lietuvą Europoje kursime artimiausius penkerius metus, tačiau ar tikrai laisvai rinksime valstybės prezidentą, ar tik turėsime dalyvauti esamo perrinkime dar vienai kadencijai? Ne, negaliu jūsų klaidinti kviesdamas ateiti gegužės 11 dieną į prezidento rinkimus, kurie nebus nei laisvi, nei demokratiški“, - pareiškė R.Paksas.

Jis priminė, kad prieš dešimt metų Seimas nušalino jį iš posto, o šiemet nepakeitęs Konstitucijos ir neleidęs jam vėl kandidatuoti į prezidento postą „nušalino“ R.Pakso gerbėjus atimdamas teisę laisvai pasirinkti, už ką balsuoti.

„Raginu, neprarasti vilties, kad tauta ateityje turės tikrą, teisėtai išrinktą Respublikos prezidentą. Tačiau šiandien privalome ginti savo teises ir mūsų valstybę – turime pasipriešinti kartu. (…) Sutelkime visas nušalintųjų pajėgas protesto balsams gegužės 25-ąją, kad daugiau niekas nebandytų kėsintis į tautos valią. Nebijokite, tebūnie tai tikri jūsų prezidento rinkimai“, - balsuoti už jį gegužės pabaigoje, per Europos Parlamento rinkimus, paragino R.Paksas.

Primename, kad Seimas šiais metais antrą kartą nebalsavo dėl Konstitucijos keitimo pataisų, kurios būtų atvėrusios R.Paksui galimybę dalyvauti prezidento rinkimuose. To paprašė pats R.Paksas įtaręs, kad Seimo narių balsų, būtinų norint pakeisti Konstituciją gali nepakakti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.