Teisėsaugininkai apklausė N.Cooperį

Žlugusio banko „Snoras“ bankroto

Teigiama, kad prieš dvi savaites Vilniuje N.Cooperis buvo susitikęs su tyrimą atliekančiais pareigūnais ir atsakė į jų klausimus.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Teigiama, kad prieš dvi savaites Vilniuje N.Cooperis buvo susitikęs su tyrimą atliekančiais pareigūnais ir atsakė į jų klausimus.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Mar 28, 2014, 3:58 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 1:03 AM

N.Cooperio atstovai penktadienį pranešė, jog N.Cooperis buvo apklaustas prieš dvi savaites Vilniuje.  

„Nuosekliai laikausi pozicijos ir lieku ištikimas nuostatai, kad mes bendradarbiaujame ir toliau bendradarbiausime su teisėsaugos institucijomis dėl visų jų atliekamų tyrimų, susijusių su banko „Snoras“ bankrotu. Su pareigūnais visai neseniai buvo susitikęs, atsakiau į jų klausimus, kai Vilniuje lankiausi dėl „Snoro“ bankroto administravimo reikalų“, - pranešime teigė N.Cooperis.

N.Cooperio teigimu, viešai žiniasklaidos informacija, esą jis pasiūlė atlyginti su bankroto procesu susijusius nuostolius, yra melaginga. Anot jo, svarstoma galimybė kreiptis į teismą dėl jos paneigimo bei atsakomybės konkretiems leidiniams pritaikymo.

„Kaltė nėra įrodyta ir aš nesu pateikęs jokių pasiūlymų atlyginti nuostolius, kaip yra skelbiama viešumoje, – bet koks mėginimas teigti priešingai yra absoliuti netiesa. Tai prasimanymai, todėl su teisininkais svarstome galimybes reikalauti pasirodžiusios melagingos informacijos paneigimo“, – teigė N.Cooperis.

„Lietuvos rytas“, remdamasis šaltinių žiniomis, trečiadienį paskelbė, esą N.Cooperis per savo atstovus pranešė esąs pasirengęs atlyginti „Snoro“ patirtus nuostolius.

Generalinė prokuratūra yra pradėjusi ikiteisminį tyrimą ir N.Cooperį įtaria galimai neteisėtai atlikus dvi banko operacijas, dėl kurių padaryta žala viršija 1,2 mln. litų.

Įtariama, kad viena jų susijusi su buvusios Seimo pirmininkės konservatorės Irenos Degutienės sūnaus Gedimino Degučio įmone „Novotersa“, kurios dalį paskolos 2012 metų sausio 6 dieną padengė „Snoras“, iš įmonės specialiosios sąskaitos pervesdamas 645,803 tūkst. litų - apie 300 tūkst. litų daugiau nei draudžiama indėlio suma (345 tūkst. litų) ir tokiu būdu pažeisdamas įstatymą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.