Kaip krepšinio Robinas Hudas iš Prienų Panevėžį apšvarino

Dovanodamas tėčiui bilietus į LKF taurės finalo ketverto varžybų lemiamų mačų dieną džiaugiausi, kad jis galės iš arti pamatyti gerą Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ mūšį. Daug emocijų, kieta kova, kurtinantis triukšmas tribūnose, neblogas krepšinis. Tikras desertas krepšinio mėgėjams! Bet į Panevėžį atvažiavo Robinas Hudas ir visus apvogė. Mane, tėtį, tuos, kurie stebėjo finalo ketverto kovas iš arti ir svarbiausia – dešimt kartų turtingesnius „Žalgirį“ ir „Lietuvos rytą“.

Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

Mar 31, 2014, 9:54 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 12:09 AM

Ir gailėkitės tie, kurie į Panevėžio areną neatėjote tik todėl, kad finale žalgiriečiai nežaidė su vilniečiais! Cha!

Šis Robinas Hudas – ne iš Šervudo girių, o Prienų miškų. Dar žinomas kaip Prienų „TonyBet“. Atvažiavo į Panevėžį ir lengvabūdiškai pasvajojęs apie mažytę sensaciją taip pat lengvabūdiškai „Cido“ arenoje guldė Lietuvos krepšinio flagmanus.

„Man dviem dienoms to jau per daug! Kažkokia nesąmonė!“ – užkulisiuose lipdamas „Cido“ arenos laiptais link konferencijų salės juokėsi Virginijus Šeškus.

Buvo gera žiūrėti į besidžiaugiantį trenerį. Unikali asmenybė. Drąsiai vadinčiau LKL čempionato Rimu Kurtinaičiu. Per rungtynes išsiskiria savo šūkavimais, išpūstomis akimis ir rankų mosavimu. Po mačo jis ramiai pokštauja ir mėtosi sparnuotomis frazėmis. Idealus pašnekovas žurnalistams, linksmas ir nuoširdus žmogus.

Vienas pavyzdžių po pergalės pusfinalyje prieš „Žalgirį“: „Vilniaus klubo kolegos sakė, kad aš išbalęs, reikėtų praplėsti kraujagysles. Nežinau, kuo čia būtų galima tai padaryti. Kas čia, vyšnių sultys jas plečia? Reikės paklausti. Ai, burokėliai!“ Taip sau kalbėti leidžia tik jis.

Bet V.Šeškui turėtume labai žemai nusilenkti. Tai, ką jis daro kartu su klubo direktoriumi Aurimu Bartuška yra tiesiog fantastika. Tikros barbės devyndarbės. Abu jie atlieka beveik visus įmanomus darbus: nuo žaidėjų rinkimo iki rėmėjų paieškų. Dviese. Ir be jokio atlygio. Bet iš širdies, „dūšios“.

Tais pačiais dalykais jiedu užkrėtė ir krepšininkus. Prienuose visuomet tvyro puiki atmosfera. Krepšininkus V.Šeškus aprėkia taip, kad net ausys linksta. Bet už aikštės ribų visi jie draugai. Treniruotėse V.Šeškus nėra toks baisus. Kalbama, kad treniruočių salėje Prienuose per daug nepriprakaituojama. Bet jei žaidėjai vos 10 tūkst. gyventojų miestelį renkasi atsisakydami didesnių pinigų kitoje komandoje, tai jau kažką pasako.

Prienai jau nebėra tik krepšinio komanda. V.Šeškus su A.Bartuška ją pavertė reiškiniu.

O kiek problemų jie pridarė grandams... Visiškas sukrėtimas Kauno „Žalgiriui“. Vilniaus „Lietuvos rytas“ trynė rankomis, sirgaliai tribūnose skleidė plakatus „Titulų badas baigtas“, bet aikštės viduryje pergalės šokis priklausė prieniškiams. Kol V.Šeškus smagiai laidosi pokštais, o triumfu negalėdami patikėti krepšininkai skraido padebesiuose, Lietuvos grandų stovyklose gali kristi galvos.

Bet Robinui Hudui tai nė motais. Jis atsipūtęs švenčia grobį. Apiplėšęs turtinguosius Panevėžyje, dabar jis lauks jų pasaloje LKL atkrintamosiose varžybose. Grandai, saugokitės!

Ar Prienų juokai apie Eurolygą kada nors galėtų virsti realybe? Gerai, gal nebūtinai Eurolyga, o persversmas Lietuvos krepšinyje? Netikiu, nors to ir linkėčiau. Juk Prienai to nusipelnė. Bet nėra ko liūdėti, nes turėti tokį Robiną Hudą LKL čempionate yra beprotiškai smagu!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.