S.Skvernelis prabilo apie bandymus susidoroti

Generalinis policijos komisaras Saulius Skvernelis neigia bet kokius įtarimus, kad su buvusiu Kriminalinės policijos biuro (KPB) vadu Algirdu Matoniu buvo susidorota. Anot komisaro, jeigu šiuo metu ir bandoma su kuo nors susidoroti, tai yra daroma su KPB viršininko pavaduotoju Andžejumi Roginskiu.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 1, 2014, 8:44 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 11:03 PM

Kas po skandalingo aukšto pareigūno skrydžio iš posto užims KPB viršininko kėdę? Generalinis komisaras „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Lietuva tiesiogiai“ sakė, kad šiose pareigose norėtų matyti ką nors iš teritorinių policijos įstaigų.

Greičiausiai šioms pareigoms užimti bus skelbiamas konkursas, todėl į vadovo vietą galės pretenduoti ir trys buvę A.Matonio pavaduotojai – Andžejus Roginskis, Artūras Bazys ir Edvardas Šileris.

S.Skvernelis gandus, kad A.Roginskis jau seniai buvo nužiūrėjęs KPB vadovo vietą, vadino kvailystėmis.

„Aš manau, kad A.Roginskio atžvilgiu yra žaidžiamas labai nešvarus žaidimas. Ir jis visiškai nesusijęs su šita istorija. Tai yra kitos istorijos, kuriose bandoma pakenkti šiam pareigūnai dėl jo kitokios veiklos“, - sakė generalinis komisaras.

Paprašytas pasitikslinti ką jis turi mintyje, S.Skvernelis kalbėjo abstrakčiai: „Turiu mintyje tam tikrus tyrimus.“ Jis patvirtino, kad A.Roginskui pakenkti bando nusikalstamo pasaulio asmenys.

Tai gal ir A.Matoniui pabandė pakenkti nusikaltėliai?

„Šiuo atveju mes patikrinome versiją ar nėra tas žmogus susijęs (Su nusikalstamu pasauliu. – Red.). Galima visiškai atmesti, kad tai nebuvo jo atžvilgiu padaryta provokacija ar susidorojimas ar dar kokia istorija, kuri apauginta gandais, prasimanymais ir šmeižtu“, - sakė S.Skvernelis.

Turėjo pranešti kolegoms

Apie įtartinai manevruojantį A.Matonio „Škoda Superb“ pranešė paprastas pilietis, kaip pabrėžė generalinis komisaras - nieko bendro neturintis su kriminaliniu pasauliu.

Tai, kad vairuotojas sekė A.Matonio automobilį ir sakė, kur jis važiuoja, anot S.Skvernelio – yra įprastas policijos budėtojo nurodymų vykdymas.

„Patruliai sustabdė ir padarė tai, ką turėjo padaryti. Jeigu būtų pasielgę kitaip, visiems būtų buvusios didelės problemos“, – sakė generalinis komisaras.

Jis pabrėžė, jeigu A.Matonio kelionė būtų susijusi su neatidėliotinais tarnybiniais reikalais, jis galėjo apie tai pranešti savo kolegoms. Šie būtų pasirūpinę, kad patyręs kriminalistas reikiamą vietą pasiektų saugiai.

„Jeigu tai susiję su tarnyba, galėjo paskambinti bet kam – ar man, ar pavaduotojui, ar bet kurio komisariato vadovui ir pasakyti, kad jam reikia padėti parvažiuoti. Bet kokiu atveju, jam būtų suteikta tokia galimybė. Jis būtų saugiai ir greitai atvežtas ten, kur jam reikia atsidurti. Be to, Algirdas turėjo savo vairuotoją“, – sakė S.Skvernelis.

Buvęs KPB vadas vairavo gerokai išgėręs - jam nustatytas 1,71 promilės girtumas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: narystės ES 20-mečio proga sveikinimai iš U. von der Leyen