Savaitės pabaigoje Kaunas taps žemdirbių sostine

Balandžio 3-5 dienomis Kauno Nemuno saloje, „Žalgirio“ arenoje, vyks didžiausia Baltijos regione tarptautinė žemės ūkio ir maisto pramonės paroda „AgroBalt 2014“, kviesianti miesto gyventojus susipažinti su kaimo gyvulių įvairove, o profesionalus – įgyti naudingos informacijos ir užmegzti ryšius.

Dalyvauti šiųmetėje „AgroBalt“ parodoje ketina 404 įmonės.<br>M.Patašiaus nuotr.
Dalyvauti šiųmetėje „AgroBalt“ parodoje ketina 404 įmonės.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 1, 2014, 7:18 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 11:05 PM

Parodoje žadama tradiciškai pristatyti išskirtinius maisto produktus, naujausią žemės ūkio įrangą ir technologijas, veislinius gyvulius. Nemuno saloje pastatytame paviljone bus įkurdinti pieniniai ir mėsiniai galvijai, žirgai, avys ir ožkos, išskirtiniai Lietuvos genofondo gyvūnai, egzotiškosios alpakos ir veisliniai paukščiai, vyks parodomosios programos, gyvulių veislių pristatymai. Tik kiaulių parodoje nebus, nes dėl afrikinio kiaulių maro grėsmės jas eksponuoti problemiška.

Dalyvauti šiųmetėje „AgroBalt“ parodoje ketina 404 įmonės, daugiausiai – 368 – iš Lietuvos. Savo produkciją taip pat demonstruos 36 Lenkijos, Latvijos, Danijos, Makedonijos, Rumunijos, Vokietijos įmonės. Beveik 65 proc. parodos dalyvių pristatys maistą ir gėrimus, apie 30 proc. – veislinius gyvulius, likusieji demonstruos tautinio paveldo gaminius, pašarus, trąšas, pakuotes, augalus, reikmenis sodui ir daržui.

Tradiciškai organizuojamos parodos „AgroBalt“ eksponatų konkurso nugalėtojai – geriausių maisto produktų ir žemės ūkio technikos gamintojai bei veislinių gyvulių augintojai – atidarymo dieną bus apdovanoti aukso medaliais ir diplomais.

Kaune laukiama ir aukšto rango užsienio svečių – ES ir užsienio šalių žemės ūkio ministrų, kurie diskutuos apie gyvulininkystės vietą pasaulio ekonomikoje.

Šiemet į parodą „AgroBalt2014“ atvyksta užsienio delegacijos iš devynių valstybių – Latvijos, Lenkijos, Gruzijos, Makedonijos, Estijos, Vokietijos, Ukrainos, Baltarusijos ir JAV, taip pat Europos Komisijos pareigūnai, Europos žemės savininkų organizacijos ir Tarptautinės ekologinio žemės ūkio judėjimo federacijos ES atstovai.

Tuo pačiu metu kaip ir „AgroBalt2014“, tik kitoje vietoje Kauno vietoje – Aleksandro Stulginskio universiteto (ASU) miestelyje Akademijoje, – vyks paroda „Ką pasėsi...2014“. Čia gausiausia bus žemės ūkio technikos ekspozicija, užimsianti 31,8 tūkst. kv. m plotą. Parodos paviljonuose taip pat bus pristatomos augalininkystės naujovės, gamintojų ir amatininkų produkcija.

Akademijos miestelyje įsikurs daugiau nei dešimt įmonių už užsienio – Lenkijos, Latvijos, Danijos, Bulgarijos ir JAV. Susitikimuose su pastarosios šalies atstovais tikimasi pradėti pokalbius dėl galimybių į JAV eksportuoti lietuvišką mėsą.

„Diskutuosime dėl mokslinių projektų ir mainų, bet, be abejo, pagrindinis klausimas šiuo metu yra mėsa ir mėsos rinka“, – sako ASU rektorius Antanas Maziliauskas.

Abiejų parodų lankytojai galės pasinaudoti nemokamomis susisiekimo paslaugomis – tarp ekspozicijų Kauno centre ir užmiestyje esančio Akademijos miestelio kursuos specialus autobusas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.