N.Puteikio parašai pribloškė Seimo kolegas

Ar gali būti, kad prezidento posto siekiantis parlamentaras Naglis Puteikis griebėsi gudrybių norėdamas pagražinti statistiką apie Seime nuveiktus savo darbus?

N.Puteikis tikino nežinojęs, kad nusižengia pasirašinėdamas kitų projektus.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
N.Puteikis tikino nežinojęs, kad nusižengia pasirašinėdamas kitų projektus.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tadas Ignatavičius

Apr 2, 2014, 8:24 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 10:57 PM

Įtarimų dėl N.Puteikio kilo Seimo Kriminalinės žvalgybos parlamentinės kontrolės komisijai vadovaujančiam Dariui Petrošiui, rašo „Lietuvos rytas“.

Socialdemokratas nustebo pamatęs, kad ant jo bei dar trijų parlamentarų pernai parengtų įstatymo projektų netikėtai atsirado ir buvusio konservatoriaus N.Puteikio parašas.

Dėl to D.Petrošius kreipėsi į etikos sargus prašydamas atsakyti, ar taip elgdamasis Seimo narys nenusižengia.

Tiesa, pats N.Puteikis jau prisipažino, kad elgėsi netinkamai. Politikas „Lietuvos rytui“ patvirtino, kad pasirašė ir daugiau projektų, prie kurių autorystės neprisidėjo.

Antrą kadenciją dirbantis parlamentaras tokių atvejų prisiminė bent penkis, bet tvirtino visą laiką manęs, jog taip elgdamasis nenusižengia: „Kažkuris iš kolegų praėjusią kadenciją man patarė, kad jeigu pritariu kokioms nors siūlomoms pataisoms, turiu teisę jas pasirašyti. Aš taip ir dariau.

Tik per paskutinį posėdį prie manęs priėjo Seimo sekretoriato darbuotoja ir informavo, kad taip daryti, pasirodo, negalima. Man tai buvo visiška naujiena. Aš nežinojau, kad reikia autorių sutikimo.“

N.Puteikis dėl tokio savo poelgio atsiprašinėjo ir žadėjo daugiau taip nesielgti. Kartu stebėjosi, kad Seimo posėdžių sekretoriato darbuotojai jo nesustabdė anksčiau.

Seimo nario teigimu, pasirašyti kolegų teikiamus projektus jis nutaręs dėl to, kad pritaria juose išdėstytiems siūlymams, o ne norėdamas pagerinti savo darbo rodiklius.

Anot parlamentaro, jis buvo įsitikinęs, kad prie svetimų projektų padėtas parašas neatsispindi oficialioje statistikoje apie Seimo narių aktyvumą. Tačiau iš tiesų yra kitaip.

Ką rodo oficiali parlamento statistika?

* Oficialioje Seimo duomenų bazėje pateikiama informacija, kad N.Puteikis šią kadenciją pateikė penkiolika teisės aktų projektų, iš kurių priimti buvo du. Statistikoje užfiksuoti ir parašai prie tų projektų, prie kurių jis neprisidėjo.

* Aktyviausias pagal pateiktus projektus yra „darbietis“ Vytautas Gapšys, pateikęs net 148 projektus.

* Tiesa, Seime yra nemažai parlamentarų, kurie pateikė dar mažiau projektų nei N.Puteikis.

* Netgi tas pats D.Petrošius statistinėje lentelėje pagal Seimo narių aktyvumą yra atsidūręs žemiau už N.Puteikį, nes kol kas pateikė tik trylika teisės aktų projektų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.