D.Grybauskaitė atėmė medalį iš Kremliaus ruporo D.Kiseliovo

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė, vadovaudamasi Konstitucija ir Valstybės apdovanojimų įstatymo 18 straipsnio 1 dalimi, pasirašė dekretą, kuriuo už apdovanotojo vardo pažeminimą išbraukė Dmitrijų Kiseliovą iš valstybės apdovanotųjų sąrašo.

D.Grybauskaitė nusprendė, kad D.Kiseliovas apdovanojimo nevertas.<br>Lrytas.lt montažas
D.Grybauskaitė nusprendė, kad D.Kiseliovas apdovanojimo nevertas.<br>Lrytas.lt montažas
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2014-04-03 11:58, atnaujinta 2018-02-14 22:09

Rusijos pilietis Dmitrijus Kiseliovas yra įtrauktas į Europos Sąjungos patvirtintą asmenų sąrašą, kuriems uždrausta įvažiuoti į ES teritoriją ir kurių sąskaitos Europos bankuose įšaldytos.

Sausio 13-osios atminimo medaliu D.Kiseliovas buvo apdovanotas 1994 metais prezidento Algirdo Brazausko dekretu.

Tuomet D. Kiseliovas, kaip Rusijos valstybinės „Ostankino“ telekompanijos korespondentas Skandinavijos šalyse, buvo apdovanotas drauge su žinoma Rusijos žurnaliste Tatjana Mitkova, Rusijos tarpšakinio mokslinio-techninio komplekso „Akies mikrochirurgija“ direktoriumi Sviatoslavu  Fiodorovu.

Medaliai jiems skirti minint Lietuvos laisvės gynėjų dieną ir trečiąsias tragiškųjų Sausio įvykių metines už Lietuvos nepriklausomybės gynimą ir prisidėjus prie Lietuvos tarptautinio pripažinimo.

Atimti apdovanojimą iš D.Kiseliovo pasiūlė Seimo narys liberalas Petras Auštrevičius.

D.Kiseliovas vadovauja Rusijos prezidento Vladimiro Putino įsakymu praėjusių metų pabaigoje įkurtai tarptautinei informacijos agentūrai „Rusija šiandien“. Šį postą jis gavo pademonstravęs propagandisto virtuoziškumą, televizijos kanalo „Rossija 1“ laidoje „Savaitės žinios“ tendencingai nušviesdamas Kijevo įvykius ir tyčia iškraipydamas įvykių eilės tvarką.

V.Putino paskirtas D.Kiseliovas yra žinomas dėl savo prieštaringai vertinamų konservatyvių pažiūrų. Rugpjūtį jis vienoje savo laidoje pareiškė manantis, kad homoseksualių žmonių organai netinka persodinti ir turėtų būti deginami.

Kovą Rusijos televizijos laidų vedėjas D.Kiseliovas, garsėjantis agresyviu Kremliaus politikos palaikymu, apkaltino Europos Sąjungą (ES) žodžio laisvės pažeidimu dėl to, kad įtraukė jį į naujausią asmenų, kuriems Bendrija taikys sankcijas dėl krizės Ukrainoje, sąrašą.  

D.Kiseliovas, vedantis geriausiu eterio laiku rodomą žinių laidą ir vadovaujantis valstybinei naujienų agentūrai, tapo pirmuoju žurnalistu, kuriam bus taikomos sankcijos dėl visuomenės kurstymo palaikyti Rusijos įvykdytą Krymo aneksiją.ES sankcijų sąraše jis įvardijamas kaip „centrinis veikėjas vyriausybės propagandoje, palaikančioje Rusijos pajėgų dislokavimą Ukrainoje“.

Šis karingo būdo 59 metų žurnalistas veda žinių laidą, kurioje naujienos pateikiamos itin subjektyviai. Viename šį mėnesį rodytame reportaže apie padėtį Kryme jis tikino žiūrovus, kad Rusija yra šalis, galinti paversti Jungtines Valstijas „radioaktyviais pelenais“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.