Tvarkys tik pavojingiausias vietas

Iš Vytauto parko link Laisvės alėjos vedantys laiptai it pavojingas kliūčių ruožas. Kauniečiai turi saugotis, kad neužkliūtų už griuvenų ir nenugarmėtų žemyn. Savivaldybė lėšų kapitaliniam remontui neturi, žada sutvarkyti tik pavojingiausias vietas.

Laisvės alėją su Vytauto parku jungiančių laiptų būklė po žiemos pablogėjo – šalčio veikiamas betonas dar labiau suskeldėjo, atsivėrė pavojingi plyšiai.<br>P.Mantauto nuotr.
Laisvės alėją su Vytauto parku jungiančių laiptų būklė po žiemos pablogėjo – šalčio veikiamas betonas dar labiau suskeldėjo, atsivėrė pavojingi plyšiai.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

Apr 5, 2014, 3:38 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 8:48 PM

Aptrupėję, suskeldėję ir pavojų keliantys laiptai jau seniai bado kauniečių ir miesto svečių akis. Laiptų būklė itin pablogėjo po žiemos. Druskų ir šalčio veikiamas betonas dar labiau suskeldėjo, atsivėrė daugiau plyšių. Apie tai rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Lipant šiais laiptais žemyn, jei koja užklius už nuolaužų krūva virtusių kai kurių pakopų, galima nugarmėti žemyn galva. Tokio „nuotykio“ padariniai – sunkiai prognozuojami.

Šiais laiptais kiekvieną dieną iš Žaliakalnio į miesto centrą vaikšto šimtai žmonių. Ypač daug miesto svečių jais kopia į S.Dariaus ir S.Girėno sporto komplekse vykstančius renginius.

Tai, jog į Vytauto parką vedančių laiptų būklė tragiška, pripažino ir Centro seniūnas Marius Švaikauskas.

Anot valdininko, informacija apie apgailėtiną laiptų būklę perduota savivaldybės Miesto tvarkymo skyriui.

Jo vadovas Aloyzas Pakalniškis „Laikinajai sostinei“ minėjo, kad šiuo metu skaičiuojama, kiek darbų reikės atlikti. Darbus ketinama baigti iki gegužės vidurio.

„Laiptai nebus rekonstruojami, o tik taisomos avarinės ir ypač pavojingos vietos, kad žmonės jais galėtų ramiai vaikščioti. Todėl darbai turėtų kainuoti nuo 6 iki 8 tūkst. litų. Daugiau darbų atlikti mums neleidžia lėšų stygius“, – pripažino savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas.

Centro seniūnas M.Švaikauskas mano, kad šiems miestui gėdą darantiems laiptams būtina skirti kur kas daugiau dėmesio bei lėšų.

„Savaime aišku, kad ten viską reikia kapitaliai atnaujinti. Lopymas didelės naudos neduoda, tai tik laikinas remontas. Kiek savivaldybės taryba skiria lėšų, taip viskas ir tvarkoma“, – sakė M.Švaikauskas.

Seniūnijos siūlo, ką remontuoti

Šalia Laisvės alėjos esančių laiptų būklė – pati prasčiausia.

Šiais metais Kauno savivaldybė taip pat ketina remontuoti tarp Šaldytuvų ir Servitutų gatvių esančius laiptus.

Taip pat bus tvarkomi prie „Trijų mergelių“ ir Geležinkelio tiltų esantys laiptai ir Kaišiadorių bei Tunelio gatves jungiantys laiptai.

Darbai atliekami pagal seniūnijų išteiktus pageidavimus.

Kitų mieste esančių laiptų būklė nebloga. Jie remontuojami gavus pranešimą apie vandalizmo aktus – nukeltas pakopas ar nuverstus turėklus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.