V.Uspaskichas paaukojo A.Paulauskui solidžią sumą

Darbo partijos kandidatas į prezidentus Artūras Paulauskas pagaliau sulaukė partijos įkūrėjo Viktoro Uspaskicho dėmesio. Šis A.Paulausko rinkimų kampanijai paaukojo 20 tūkst. litų.

V.Uspaskichas skyrė savo pinigų A.Paulauskui<br>R. Danisevičiaus nuotr.
V.Uspaskichas skyrė savo pinigų A.Paulauskui<br>R. Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 7, 2014, 12:15 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 8:09 PM

Anksčiau V.Uspaskichas portalui lrytas.lt sakė, kad Darbo partija savo kandidato rinkimų kampanijai skirs apie pusę milijono litų. Tačiau į A.Paulausko rinkimų sąskaitą šie pinigai dar nepervesti.

Paaukojęs pinigų A.Paulauskui Darbo partijos įkūrėjas savotiškai paneigė politologų įtarinėjimus, kad V.Uspaskichas kažkodėl neprisideda prie aktyvios prezidentinės rinkimų kampanijos, neremia A.Paulausko.

Penkių tūkstančių litų paramą A.Paulauskui skyrė jo sūnus Andrius. "Darbiečių" kandidatas rinkimams kol kas yra sukaupęs apie 43 tūkst. litų ir gerokai atsilieka nuo savo konkurentų. Šioje srityje pirmauja socialdemokratas Zigmantas Balčytis, kuriam partija paaukojo beveik 950 tūkst. litų.

Parėmęs A.Paulauską Darbo partijos idėjinis lyderis dar dosnesnis buvo savo partijai. Europos Parlamento rinkimų kampanijai V.Uspaskichas paaukojo 44 tūkst. litų. Kitų aukotojų įnašas partijai gerokai kuklesnis ir siekia vos apie 500 litų.  

V.Uspaskichas kandidatuoja į Europos Parlamentą. Jam partijos sąraše skirta pirmoji vieta. Jo kritikai mano, kad tokiu būdu politikas bandys vilkinti juodosios buhalterijos bylos nagrinėjimą teismuose. Tapęs Europos Parlamento nariu V.Uspaskichas iškart įgytų teisinę neliečiamybę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kas yra vatnikai ir kiek jų?