Vilniaus oro uoste keleiviai pasijuto lyg silkės statinėje

Iš Austrijos sostinės atskridusiems keleiviams teko patirti nemažą išgąstį - jiems prieš nosį užsitrenkė Tarptautinio Vilniaus oro uosto automatinės durys.

Oro uoste keleiviai sukėlė paniką dėl užsikirtusių automatinių durų.<br>V.Balkūno asociatyvioji nuotr.
Oro uoste keleiviai sukėlė paniką dėl užsikirtusių automatinių durų.<br>V.Balkūno asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Evelina Valiuškevičiūtė

Apr 7, 2014, 5:52 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 7:55 PM

Vilnietė Loreta, skridusi iš Vienos į Vilnių, pasakojo kad nemaloni situacija susiklostė pirmadienį popiet.

„Į Vilnių atskridau su Austrijos oro linijomis. Noriu pabrėžti, kad tai nėra pigių skrydžių oro linijos. Reisu skrido daug austrų, italų, žodžiu, lietuvių buvo mažuma“, – pasakojo Loreta.

Orlaiviui nusileidus, paimti keleivių atvažiavo autobusas. Visi keleiviai buvo nuvežti prie oro uosto įėjimo, ten juos įleido pro duris, o už jų – iš karto eskalatorius aukštyn. Keleiviai sulipo ant eskalatoriaus, tačiau automatinės durys, esančios prie pat eskalatoriaus, neatsidarė.

„Ten nėra didelės aikštelės. Faktiškai iš karto – durys. Aš kilau eskalatoriaus viduryje, ir staiga kilo didžiulė panika. Pamaniau, kad ką nors įtraukė eskalatorius. Visi pradėjo šaukti, kad niekas neliptų ant eskalatoriaus. Mačiau, kad buvo ir vaikas, jį žmonės laikė iškėlę virš galvų“, – sakė vilnietė. Lėktuvu skrido daugiau nei šimtas keleivių. Tie, kurie spėjo pakilti eskalatoriumi, bejėgiškai grūdosi prie automatinių durų.

Keleiviai, kurie buvo eskalatoriaus viduryje, čiupo savo mantą ir puolė judančiu įrenginiu žemyn. Kol oro uosto darbuotojai sutvarkė automatines duris, keleiviai laukė apsaugos autobuse.

„Viskas baigėsi tuo, kad automatines duris sutaisė, o eskalatorių išjungė. Visi buvo gerokai išsigandę, tačiau tik vienas apsaugos darbuotojas sugebėjo tarstelėti: „Sorry.“ Ar buvo sunku gražiai atsiprašyti lagaminų išdavimo salėje? Girdėjau, kad užsieniečiai gyvai šią istoriją pasakojo įsėdę į taksi ar telefonu“, – piktinosi Loreta.

Paniką kėlė programinis trukdis

„Automatinių durų atsidarymo mechanizmas laiku nesuveikė dėl programinio trukdžio. Jis buvo pašalintas dar incidento metu ir durys buvo atvertos.  Atsiprašome tuo metu eskalatoriumi kilusių keleivių dėl momentinės sumaišties“, – portalui lrytas.lt sakė Vilniaus oro uosto atstovė Greta Babarskaitė.

Įvykio metu sureagavo budėję aviacijos saugumo darbuotojai, vietoje iš karto dirbo pamainos viršininkas. Spūsties ant eskalatoriaus metu nesusižalojo ar kitaip fiziškai nenukentėjo nė vienas keleivis.

G.Babarskaitės teigimu, visiems patekusiems į incidentą keleiviams aviacijos saugumo darbuotojai suteikė informaciją, kur kreiptis dėl skundo pateikimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.