Liūdnos dienos? Vilniaus kioskuose nebebus parduodamas alkoholis

Žinote raudonai baltus spaudos kioskus Vilniuje? Nuo šių metų bus sparčiai diegiamos naujovės, todėl Vilniuje seno modelio kioskų nebeliks. Vilniuje ruošiamasi atnaujinti prekybos paviljonus ir kioskus kardinaliai pakeičiant jų dizainą.

Vilniuje bus atnaujinti kioskai ir prekybos paviljonai.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Vilniuje bus atnaujinti kioskai ir prekybos paviljonai.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Evelina Valiuškevičiūtė

Apr 8, 2014, 12:10 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 7:33 PM

Apie tai spaudos konferencijoje kalbėjo Vilniaus meras Artūras Zuokas. Pirmaisiais naujais kioskais vilniečiai galės pasidžiaugti jau gegužės mėnesį. Jo teigimu, senųjų kioskų Vilniaus gatvėse nebeliks per ateinančius keletą metų.

Meras pabrėžė, kad Vilniuje bus pakeisti visi klaikiai atrodantys kioskai, net ir tie, kurie ilgomis eilėmis nusidriekę Naujininkų rajone. Šiame rajone į kioskus renkasi girtuokliai ir perka stiprųjį alų.

A.Zuokas sakė, kad jo tikslas - pakelti šiuos piliečius iš dugno. Todėl kioskuose nebebus parduodamas joks alkoholis, net silpnas alus. Bendrovė, kuria įrengs naujus kioskus ir paviljonus, savo prekybos vietose alkoholio neparduoda.

„Ten bus tik kiti gėrimai - kava, vanduo, sultys, arbata... Pats alų kioske pirkau jau labai seniai“, - nusijuokė A.Zuokas.

Įrengs naujus tualetus ir kioskus

Jis sakė, kad mažoji architektūra - suoliukai, kioskai, prekybos paviljonai yra svarbūs miesto įvaizdžiui.

Norvegijos kapitalo bendrovė „Reitan Convenience Lithuania” per ateinančius dvejus metus atnaujins 87 jos valdomus  sostinės kioskus ir mažuosius prekybos paviljonus. Ketinama investuoti 2,5 mln. litų.

Už juos bus pastatyti 8 visiškai nauji paviljonai ir 10 kioskų. Be to, bus įrengti du viešieji tualetai.

Prie kai kurių paviljonų bus įrengti ir tualetai. „Jie bus tose vietose, kur jaučiamas poreikis ir yra turistų srautai“, - sakė A.Zuokas. Jis pridūrė, kad tualetai bus tose vietose, kur „nutinka incidentai“. 

Išlaikys legendinį pavadinimą

Pagal sutartį, bendrovė taip pat privalės išlaikyti šiuo metu ant kioskų esantį prekės ženklą „Lietuvos spauda“. Mat lietuviai pažįsta būtent tokį pavadinimą.

„Ši sąlyga iškart buvo numatyta paskelbus kioskų nuomos konkursą, įmonė pagal sutartį su savivaldybe privalo išsaugoti lietuvišką pavadinimą. Vilniaus mieste bus lietuviški, istoriniai prekės ženklai. Mažoji architektūra padės kurti savitą miesto stilių, kuris išsikirs iš kitų Lietuvos miesto. Vilniuje bus savitas ir rafinuotas stilius“, - sakė meras.

Jo nuomone taip pat svarbu, kad naujieji kioskai ir paviljonai derės su senamiesčio ir naujųjų rajonų architektūra. Dalis jų plotų bus skiriama ne tik prekybos, bet ir miesto poreikiams, pavyzdžiui elektrinių dviračių nuomai.

Tiesa, buvo svarstyta ir apie mažus, to paties tinklo, prekybos centrus. Tačiau šios minties atsisakyta, nes jie konkuruotų su jau esamais nedideliais prekybos centrais.

Bus dviejų dydžių

UAB „Reitan Convenience Lithuania“ bendradarbiaudama su Vilniaus savivaldybe šiemet atnaujins 18  prekybos vietų.  Jos bus dviejų dydžių – didesnieji bus 22 kv. m. ir mažesni 9 kv. m. ploto.

Du nauji tualetai atsiras Geležinkelio g. greta Vilniaus autobusų stoties ir T.Vrublevskio ir Tilto gatvių sankryžoje. Dar šiais metais bendrovė turės atnaujinti kioskus ir paviljonus esančius Naujamiestyje ir Senamiestyje.

UAB „Reitan Convenience Lithuania” Lietuvoje valdo 240 „Lietuvos spauda“ ir „Narvesen“ greito ir patogaus apsipirkimo prekybos vietų tinklą.

„Reitan Convenience“ specializuojasi franšizės pagrindu veikiančioje patogaus apsipirkimo parduotuvių tipo mažmeninės prekybos srityje Europoje. Bendrovė veikia Skandinavijos ir Baltijos šalyse: Norvegijoje, Suomijoje, Švedijoje, Danijoje, Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.