Z.Balčytis prablaškė rinkimų nuobodulį

Oficialios prezidento rinkimų  kampanijos pradžią socialdemokratas Zigmantas Balčytis savo gerbėjams pristatė netradiciškai – jis filmavosi reklaminiame vaizdo klipe.

Z.Balčyčio komanda sugalvojo įspūdingą renginį.<br>T.Bauro nuotr.
Z.Balčyčio komanda sugalvojo įspūdingą renginį.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Apr 8, 2014, 4:48 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 7:20 PM

Į Vilniuje esančius „Litexpo“ parodų rūmus buvo pakviesti du trys šimtai partijos narių, kurie su plakatais ir vėliavomis vaidino Z.Balčyčio gerbėjų minią.

Tuo tarpu pats kandidatas į prezidentus nuo pakylos trumpai išdėstė savo rinkimų programą.

„Svarbiausia garsiai ošti, nesvarbu, ką žmonės kalbės – turi būti audringa ir linksma atmosfera“, – susirinkusius „mitinguotojus“ mokė vaizdo klipo režisieriai. Filmavimo repeticija truko apie pusvalandį.

Socialdemokratai tokį savo kandidato programos pristatymą pavadino neturinčiu analogų Lietuvoje. 

Pradėjo nuo himno

Rinkimų programos pristatymas ir vaizdo klipo filmavimas prasidėjo nuo Lietuvos himno, kurį atliko Deivido Zvonkaus vadovaujamas choras.

Paskui į susirinkusiuosius kreipėsi Socialdemokratų partijos vadovas, premjeras Algirdas Butkevičius. Jis pareiškė, kad visuomenė pasitiki Z.Balčyčiu, priminė, jog jis vienas iš nedaugelio buvo renkamas į Seimą išvengiant balsavimo antrajame ture.

„Jis niekada nedalijo pažadų, kurių pats negali įgyvendinti", – partijos kandidatą gyrė premjeras ir pabrėžė, kad Z.Balčytis nėra populistas, jis gerai supranta komandinį darbą ir galėtų būti geriausiu šalies prezidentu.

„Komanda, dirbdama kartu, gali daug padaryti", – sakė premjeras. Jis visiems Z.Balčyčio rėmėjams palinkėjo pergalės.

Z.Balčyčio rinkimų štabo vadovas Juozas Bernatonis pareiškė, kad Socialdemokratų partijos kandidatas yra vienintelis, kuris gali realiai varžytis su prezidente Dalia Grybauskaite ir patekti į antrąjį turą. Tai išgirdę socialdemokratai tarsi apstulbo, ir filmavimo aikštelėje įsivyravo tylos pauzė – „mitinguotojai" pamiršo ploti ir šaukti.

Drąsino ir žmona

Galiausiai ant pakylos atsirado Z.Balčytis su žmona Severina. Europos Parlamento nario žmona papasakojo geriausiai žinanti savo vyrą, kuris esą yra darbštus, šiltas, pareigingas šeimos žmogus.

„Tu būsi geras Lietuvos prezidentas", – savo vyrą drąsino ponia Severina.

 Pats Z.Balčytis padėkojo visiems už palaikymą ir pasitikėjimą, pasidžiaugė jaučiantis daugybės žmonių paramą. 

„Čia ir dabar mūsų širdys plaka tikėjimu – mes galime sukurti kitokią Lietuvą", – pareiškė socialdemokratų kandidatas. Jis žada Lietuvą paversti stipria ir teisinga valstybe, kuri pasirūpins visais skurstančiais, pensininkais, dirbančiais, provincijos gyventojais, norinčiais auginti daugiau vaikų.

„Darbo užmokestis turi tapti vienu svarbiausių valstybės uždavinių, skurdas turi trauktis iš Lietuvos", – socialdemokratinius pažadus žarstė Z.Balčytis.

„Mano tikslas – dirbanti, uždirbanti ir vieninga Lietuva", – pagrindinį savo šūkį kartojo socialdemokratų kandidatas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.