D.Ulbinaitės advokatas puola prokurorą

Slaptos informacijos nutekinimu įtariama prezidentės vyriausioji patarėja Daiva Ulbinaitė nepatenkinta tuo, kaip prokurorai tyrė skandalingąją bylą, kuri jau netrukus turėtų keliauti į teismą.

Daugiau nuotraukų (1)

Tadas Ignatavičius

Apr 9, 2014, 7:14 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 7:13 PM

Generalinės prokuratūros atstovai vakar patvirtino, jog įvairiais gandais apaugusi slaptos informacijos nutekinimo byla pasiekė tokią stadiją, kai proceso dalyviai gali susipažinti su jos medžiaga, rašo „Lietuvos rytas".

Teigiama, kad dabar su ja kaip tik susipažįsta D.Ulbinaitė, kuriai pareikšti įtarimai nutekinus slaptą informaciją. Šią bylą kontroliuoja prokuroras Gintas Ivanauskas.

„Kai prokuroras nusprendžia, kad jam užtenka duomenų pareikšti kaltinimus, proceso dalyviai gauna teisę susipažinti su ikiteisminio tyrimo medžiaga. Iš esmės tai reiškia, kad byla keliaus į teismą.

Teoriškai įmanomas ir kitoks scenarijus, nors paprastai pradėjus susipažinimą su byla ji nutraukiama labai retai. Bet šiuo metu kaltinamasis aktas dar nėra surašytas“, – vakar „Lietuvos rytui“ aiškino Generalinės prokuratūros atstovė Elena Martinonienė.

Prezidentės patarėjos advokatas Giedrius Danėlius apie tebevykstantį ikiteisminį tyrimą vakar daug nekalbėjo, bet nebuvo juo patenkintas: „Tikrai norisi daug ką pasakyti, nes kai kurie prokuroro veiksmai, mano galva, nėra teisėti.“

Dar neseniai Klaipėdos prokuratūrai vadovavęs G.Danėlius teigė kai kuriuos pareigūnų veiksmus jau apskundęs ikiteisminio tyrimo teisėjui.

Advokatas negailėjo priekaištų ir bylai vadovaujančiam G.Ivanauskui: „Prokuroras atlieka netipinius ir, mano galva, kitų proceso dalyvių teises suvaržančius veiksmus, užvirusius tokią procesinę košę, kurią kažkaip reikės taisyti.“

Šioje skandalingoje byloje lieka dar ne viena mįslė.

Paaiškėjus, jog slaptą Valstybės saugumo departamento pažymą apie Rusijos rengiamas galimas provokacijas prieš Lietuvą ir jos vadovę Dalią Grybauskaitę žurnalistams nutekino prezidentės patarėja, kilo įtarimų, kad praėjusių metų spalio pabaigoje pradėtas tyrimas yra blokuojamas, o D.Ulbinaitę bus bandoma apsaugoti nuo atsakomybės.

Atrodo, kad D.Grybauskaitės statytiniui generaliniam prokurorui Dariui Valiui nepavyko užgniaužti pavaldinių, kurie buvo užsimoję apklausti net šalies vadovę. Bet prokurorams to padaryti nepavyko. Nepaisant to, D.Valio vadovaujamai prokuratūrai kritikos strėlių prezidentė paleido metiniame pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.