Turtingiausias iš kandidatų A.Zuokas, antra – D.Grybauskaitė

Turtingiausias kandidatas į prezidentus yra Vilniaus meras Artūras Zuokas. Jo turtas viršija penkis milijonus litų. Tuo tarpu kukliausiai iš kandidatų gyvena Ignalinos rajono meras, Valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovas Bronis Ropė. Ignalinos ir Vilniaus mero turtai skiriasi daugiau kaip dešimt kartų.

Vilniaus meras A.Zuokas savo turtais gerokai lenkia kitus kandidatus.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Vilniaus meras A.Zuokas savo turtais gerokai lenkia kitus kandidatus.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Apr 9, 2014, 12:29 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 6:59 PM

Savo piniginę padėtį kandidatai į prezidentus atskleidė Vyriausiajai rinkimų komisijai pateikę savo pajamų ir turto deklaracijas. 

Socialdemokrato Zigmanto Balčyčio turtas vertinamas 657 tūkst. litų. Jis turi santaupų 487 tūkst. litų, o bankui skolingas apie 305 tūkst. litų. Pernai Z.Balčytis uždirbo 330 tūkst. litų. Pernai socialdemokratas su SEB pasirašė dvi 170 tūkst. litų viršijančias automobilių išperkamosios nuomos sutartis. 

Prezidentė Dalia Grybauskaitė turi turto, kurio vertė 429 tūkst. litų, vertybinių popierių, meno vertybių ir juvelyrinių kūrinių, vertų  1,207 mln. litų. D.Grybauskaitės santaupos siekia 814 tūkst. litų. Prezidentė pernai uždirbo 388 tūkst. litų, pirko Lietuvos Vyriausybės obligacijų už 345 tūkst. litų.  Lietuvos vertybinių popierių prezidentė pirko ir seniau. Atrodo, ji tokiu būdu investuoja savo santaupas. 

Darbo partijos atstovo Artūro Paulausko turtas vertas 186 tūkst. litų. Jis turi akcijų, meno kūrinių ir kitų vertybių, kurių vertė 310 tūkst. litų, bei 430 tūkst. litų santaupų. Seimo narys pernai uždirbo 127 tūkst. litų. 

Seimo narys Naglis Puteikis deklaravo turto, įvertinto 393 tūkst. litų, akcijų ir kitokių vertybių, kurių vertė 14 tūkst. litų. N.Puteikio santaupos siekia 18 tūkst. litų. Dar kiek daugiau kaip 14 tūkst. litų N.Puteikis yra paskolinęs. Jis nurodė šių pinigų iš vieno piliečio neatgaunantis. Seimo narys pernai uždirbo 97,5 tūkst. litų. 

Ignalinos rajono meras valstietis Bronis Ropė deklaravo turto už 200 tūkst. litų. Panašios jo ir piniginės santaupos. Ignalinos meras turi 28,5 tūkst. litų paskolos likutį. Praėjusiais metais Ignalinos meras uždirbo 80 tūkst. litų. 

Lenkų rinkimų akcijos vadovas Valdemaras Tomaševskis turi  287 tūkst. litų vertės turto bei 360 tūkst. litų santaupų. Jis pernai uždirbo 330 tūkst. litų. Pasirodo, kad Tomaševskių šeima užsiima statybomis. Pernai iš vienos statybų kompanijos jie pirko statybos darbų paslaugų už 170 tūkst. litų. 

Pats turtingiausias yra Vilniaus meras A.Zuokas. Jo turtas vertas 420 tūkst. litų, akcijos ir įvairios vertybės – 4,368 mln. litų, o piniginės santaupos – 576 tūkst. litų.

A.Zuokas yra paskolinęs 1,33 mln. litų ir pats turi tris 1,5 mln. litų dydžio negrąžintas paskolas. Meras deklaravo pernai už 345 tūkst. litų pardavęs automobilį ir už 19 tūkst. litų nusipirkęs medžioklinį šautuvą. Jis taip pat gauna pajamų iš patalpų nuomos. 

Pernai A.Zuokas gavo 540 tūkst. litų pajamų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.