Rusijoje stebuklų nebūna: teismas paleido V.Romanovą į laisvę

Turto pasisavinimu ir iššvaistymu stambiu mastu įtariamą Vladimirą Romanovą Maskvos teismas paleido į laisvę ir neskyrė jam jokios kitos kardomosios priemonės.

Maskvos teismas buvo malonus V.Romanovui - jis paleistas į laisvę.<br>M.Kulbio nuotr.
Maskvos teismas buvo malonus V.Romanovui - jis paleistas į laisvę.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Apr 11, 2014, 7:14 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 5:26 PM

„Jis paleistas, kardomoji priemonė nepaskirta“, – portalui lrytas.lt sakė V.Romanovo interesus Lietuvoje ginantis advokatas Adomas Liutvinskas.

Ar jo ginamasis teisme tikrai pareiškė, kad nori priimti Rusijos pilietybę, A.Liutvinskas sakė nežinantis, nes pokalbis su V.Romanovo gynėju Rusijoje buvo labai trumpas.

„Aš girdėjau tik, kad jis pasiprašė politinio prieglobsčio, bet ar tikrai taip, patvirtinti negaliu“, – kalbėjo verslininko gynėjas.

Apie tai, kad V.Romanovas siekia tapti Rusijos piliečiu pranešė Škotijos naujienų portalas „Edinburgh Evening News“.

Anot žiniasklaidos, teisme V.Romanovo advokatas teigė, kad jo klientas yra persekiojamas dėl politinių priežasčių ir prašė išleisti V.Romanovą iš areštinės iki nebus išspręstas klausimas dėl jo pilietybės.

Jeigu bandymas gauti pilietybę bus sėkmingas, tai leistų verslininkui išvengti ekstradicijos į Lietuvą, kuri jo ieško prokurorai dėl įtarimų didelės vertės turto pasisavinimu ir iššvaistymu.

Į teismą V.Romanovas buvo atvežtas iš Maskvos ligoninės, kurioje atsidūrė po to, kai pirmadienį buvo sulaikytas Rusijos teisėsaugininkų.

Į areštinę pakliuvęs verslininkas pradėjo skųstis dėl širdies problemų, todėl 66 metų V.Romanovas buvo išleistas iš areštinės ir paguldytas į ligoninės kardiologijos skyrių.

Kaip pasielgti su V.Romanovu, Maskvos teismas sprendė dvi dienas. Penktadienio vakarą verslininko prašymas išleisti jį į laisvę buvo patenkintas.

Ar ekstradicijos procedūra bus toliau tęsiama kol kas neaišku. „Žinių apie tai neturiu, bet, spėju, kad procesas bus tęsiamas toliau“, – spėja V.Romanovo advokatas A.Liutvinskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.