Vietoj skrydžio į užsienį – byla?

Seimo Antikorupcijos komisijai vadovaujantis liberalas V.Gailius, regis, bando griauti ir taip nemažai rūpesčių turinčio generalinio prokuroro D.Valio tarptautinės karjeros planus.

Daugiau nuotraukų (1)

Tadas Ignatavičius

Apr 11, 2014, 8:14 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 5:59 PM

Vos paskelbus apie valdžios užkulisiuose vykstančius atsargius svarstymus išsiųsti D.Valį kur nors į užsienį ir taip pirma laiko jo atsikratyti, staiga tam skersai kelio stojo vienas prokuroro priešininkų.

V.Gailius prisiminė prieš kelerius metus D.Valio sukeltą avariją ir dėl to kreipėsi į generalinio prokuroro pavaldinius, kad šie nuspręstų, ar minėtas įvykis buvo įvertintas tinkamai.

Tada partrenkęs per pėsčiųjų perėją žingsniuojančią sostinės gyventoją D.Valys atsipirko lengvu išgąsčiu ir vos 500 litų bauda.

Mat labai operatyviai buvo nustatyta, kad nukentėjusioji esą patyrė tik nežymų sveikatos sutrikdymą.

Tačiau ne veltui V.Gailius vadovavo Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybai – generolas atkapstė, kad ta partrenkta moteris po poliklinikas vaikščiojo ir nedirbo daugiau kaip mėnesį.

Kai nukentėjęs asmuo gydomas ilgiau nei dešimt dienų, jo sveikatos sutrikdymas turėtų būti vertinamas kaip nesunkus, o dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Negana to, V.Gailius gavo ir neoficialių duomenų, kad išsukti nuo baudžiamosios atsakomybės savo viršininką stengėsi ne tik jo pavaduotojai, bet ir neįvardijamas aukštas policijos pareigūnas, net prezidentės patarėjai.

Kalbama, kad Prezidentūros rūmuose D.Valio problemą lyg ir svarstyta spręsti jau primirštu būdu, kai netinkami pareigūnai būdavo paaukštinami (dabar – dar ir išsiunčiami į užsienį).

Bet senas generalinio prokuroro nuodėmes kapstantis V.Gailius kaip niekas kitas turi pagrindo nepasitikėti jį iš posto išvertusios šalies vadovės metodais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.