Nacionalinio diktanto dalyviai rašė V.Braziūno tekstą

Nacionalinio diktanto finalo

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Apr 12, 2014, 12:52 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 5:14 PM

Lietuvos radijo ir televizijos didžiojoje studijoje vykusiame raštingiausio piliečio konkurso finale varžėsi 104 dalyviai, pirmajame etape padarę ne daugiau kaip tris klaidas. Dalyviai varžėsi dėl raštingiausiojo moksleivio, suaugusiojo ir užsienio lietuvio titulo.

„Susirinkome į tradicinė renginį, šįmet surengtą išskirtiniais - Kristijono Donelaičio - metais. Poeto, kuris pirmasis išgirdo savitą lietuvių kalbos skambesį. (...) Štai ir šįmet jūs rašysite poeto, Nacionalinės premijos laureato sukurtą tekstą. Tai patvirtina, kad tik iš tvirtų, sumaniai išdėliotų kalbos plytų galima išdėlioti puošnų kalbos rūmą“, - prieš diktantą LRT studijoje sakė Valstybinės lietuvių kalbos komisijos pirmininkė Daiva Vaišnienė.

Diktanto tekstą skaitė LRT televizijos žinių vedėjas Marijus Žiedas.

Diktanto nugalėtojai bus apdovanoti Lietuvos Prezidentūroje gegužės 7-ąją, minint Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną.

Nacionalinis diktantas rengiamas jau septintą kartą. Projektą globoja Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Šiemet diktanto konkurse varžėsi daugiau nei 7000 žmonių iš Lietuvos ir užsienio – dvigubai daugiau nei pernai.

„Konkurso populiarumas yra geriausias įrodymas, kad mums visiems svarbi lietuvių kalbos ateitis. Tikimės, kad žiūrovai tiesioginę diktanto finalo transliaciją stebės su rašikliu ir popieriaus lapu rankose, kartu su finalo dalyviais išbandys teksto sudėtingumą. Kaip jau įprasta, tekstą autorius rašo specialiai diktantui, tekstas derinamas su Valstybine lietuvių kalbos komisija“, - sakė konkurso organizatorė VšĮ Pilietinės minties instituto direktorė Vytautė Šmaižytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.