Karšk kailį turtuoliams, „Atletico“

Kai futbole vis gilesnius apkasus išsikasa auksą žarstantys šeichai, oligarchai ir didžiosios kompanijos, dalis sirgalių ima dairytis to vienintelio, kuris naivų protą gelbėja nuo minties, kad pinigai visiškai užvaldė šią sporto šaką.

Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

Apr 13, 2014, 12:01 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 4:59 PM

Tad savaime suprantama, kai Čempionų lygoje išaugo Madrido „Atletico“ gerbėjų skaičius. Pernai neapsisprendusieji plojo savotiškajam Robinui Hudui su Dortmundo „Borussia“ marškinėliais, šiemet – ispanų klubui.

Kuo ypatingas „Atletico“, per pusfinalio burtų ceremoniją gavęs Londono „Chelsea“ ekipą? Jis nėra oligarchų pinigais pilvą prisikimšęs galiūnas.

„Atletico“ tarp Madrido „Real“, „Chelsea“ ir „Bayern“ klubų – skurdžius. Čia reikia akimirkai sustoti. Į situaciją turėtume žiūrėti iš geriausių Europos lygų taško, nes Lietuvos klubams iki tokio biudžeto dar toli. Bet kada nors.

Modernus futbolas dusina. Ciniška, bet tai tiesa. Žaidėjų kainos kyla kosminiu greičiu, o į futbolą pilama vis daugiau monetų. Garsiausi klubai po truputį lenda į multimilijonierių ir dosnių šeichų kišenes. Pastarieji savo sostus kelia į viršų, jų žodis stiprėja. Kaip dar paaiškinsite, kad daugybės prieštaravimų sulaukiantis Kataras rengs pasaulio futbolo čempionatą?

Tad „Atletico“ tapo šių metų Robinu Hudu, pritraukusiu daug gerbėjų. Tačiau ne tik mažojo kova su didžiaisiais masina sirgalius.

„Atletico“ protas ir širdis – atsidavęs treneris Diego Simeone. Būtent 43-ejų argentinietis, beje, gerai atrodęs „Atletico“ klube žaidėjo karjeros metais, šią komandą privertė žaisti gražiai.

„Atletico“ ekipos gynyboje – aiški drausmė, nuostabi organizacija. Komanda žaidžia atsargiai, bet puikiai nujaučia momentus, kai reikia ir galima paspausti varžovą.

Kritikai dažnai primena, kad D.Simeone futbolininkai partizanauja – grįžta į gilumą ir laukia, tačiau taikliai ekipos žaidimą apibūdino pats strategas. „Barcelona“ stiprybė – kamuolio kontrolėje, „Atletico“ - laisvos erdvės valdyme.

Komanda moka laukti, yra kantri ir įžvalgi. Nervingesniems varžovams tai – mirtinas derinys. Toks mirtinas, kad „Barcelona“ ekipai nepadėjo ir keistos taktikos.

Dabar „Atletico“ laukia rimtas varžovas – puikus taktikas Jose Mourinho, išvengęs „Paris Saint-Germain“ žabangų.

Kol kas tikiu, kad „Chelsea“ neperkąs „Atletico“ riešuto. Net ir nebūdamas ispanų klubų mėgėjų turiu palinkėti triumfo pastarajam klubui. Ir Čempionų lygoje, ir Ispanijoje.

Šis klubas turi puikų šansą įrodyti, kad pinigai – nėra viskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.