Rinkimų apklausa tinkle „Facebook“: kas padarė didžiausią šuolį

Sutrumpėjęs kandidatų Lietuvos prezidento rinkimuose sąrašas pasitarnavo dabartinei šalies vadovei. Rinkimų finišo tiesiojoje likus septyniems kandidatams, D.Grybauskaitė padidino savo pranašumą. Tai rodo apklausa, kurią lrytas.lt rengia socialiniame tinkle „Facebook“.

D.Grybauskaitė balandį padidino atotrūkį nuo Z.Balčyčio.<br>R.Danisevičiaus ir T.Bauro nuotr.
D.Grybauskaitė balandį padidino atotrūkį nuo Z.Balčyčio.<br>R.Danisevičiaus ir T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-04-15 10:32, atnaujinta 2018-02-14 16:12

Balandžio mėnesį už D.Grybauskaitę prezidento rinkimuose buvo pasiruošę balsuoti 45 proc. apklausos dalyvių. Tai – net 10 proc. daugiau nei kovą, kai apklausos dalyviai galėjo rinktis iš 12 kandidatų.

Šiek tiek aptrupėjo socialdemokrato Zigmanto Balčyčio reitingas – balandį už jį balsuotų 28 proc., arba 4 proc. mažiau „Facebook“ vartotojų.

Visiškai nepakito Darbo partijos iškelto Artūro Paulausko populiarumas (15 proc.), panašiai rėmėjų prezidento rinkimuose turi ir Vilniaus meras Artūras Zuokas – 6 proc. (kovą – 7 proc.).

Tuo tarpu gegužę taip pat vyksiančiuose Europos Parlamento rinkimuose daugiausia lrytas.lt skaitytojų palaikymo turėtų sulaukti Liberalų sąjūdis. Balandžio mėnesio apklausoje už šią partiją pasisakė 34 proc. jos dalyvių, arba net 10 proc. daugiau nei kovą.

Antroje vietoje lieka socialdemokratų partija, kurią balandį palaikė 27 proc. apklausos dalyvių, arba 5 proc. mažiau nei kovą. Trečia pagal populiarumą rinkimuose į Europos Parlamentą balandį buvo Darbo partija (17 proc. balsų), ketvirta – Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (11 proc.).

Apklausa lrytas.lt puslapyje socialiniame tinkle „Facebook“ pradėta balandžio 7 dieną, kuomet rinkimų į Europos Parlamentą sąrašas dar buvo ilgesnis – iš jo, nesurinkę užtektinai parašų, iškrito B visuomeninis rinkimų komitetas, Socialistinis liaudies frontas ir „Drąsos kelias“.

Europos Parlamento rinkimai vyks gegužės 25 dieną. Lietuva rinks vienuolika europarlamentarų.

Apklausoje, kuri vyko savaitę iki balandžio 13 dienos, dalyvavo 1445 socialinio tinklo „Facebook“ nariai.

Su detaliais balsavimo rezultatais kviečiame susipažinti šio straipsnio galerijoje.

Balsavimą tinkle „Facebook“ portalas lrytas.lt rengia reaguodamas į vis augančią šio socialinio tinklo bendruomenę, jos diskusijas ir norą įsitraukti bei vertinti šalies politinį ir visuomeninį gyvenimą. Lrytas.lt „Facebook“ puslapis turi daugiau nei 139 tūkst. gerbėjų.

Lrytas.lt puslapyje tinkle „Facebook“ sukurta speciali apklausų aplikacija leidžia ne tik lengvai atiduoti savo balsą už vieną ar kitą politiką bei partiją, bet ir iš karto matyti balsavimo rezultatus.

Kita apklausa bus rengiama gegužės mėnesį, prieš pat prezidento rinkimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.