Neišsigąskite: JAV naikintuvai treniruosis skraidyti naktį

Krašto apsaugos ministerija įspėja, kad virš visos Lietuvos teritorijos naktį iš ketvirtadienio į penktadienį skraidydami tamsiu paros metu įgūdžius tobulins JAV naikintuvų pilotai. Gyventojai perspėjami neišsigąsti.

JAV naikintuvai F-15 treniruosis skraidyti naktį.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
JAV naikintuvai F-15 treniruosis skraidyti naktį.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 17, 2014, 5:15 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 1:21 PM

Kaip socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė Krašto apsaugos ministerija, šiomis dienomis NATO oro policijos misiją Baltijos šalyse vykdantys JAV karinių oro pajėgų kariai treniruojasi skraidyti tamsiu paros metu visoje Lietuvos teritorijoje.

Tokie skraidymai vyko naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį, jie vyks ir naktį iš ketvirtadienio į penktadienį. Gyventojai perspėjami, kad naktiniame danguje išgirdus naikintuvų gausmą nereikėtų išsigąsti.

Šiuo metu NATO oro policijos misiją su naikintuvais F-15 atlieka JAV kariai. Lietuvos kariuomenės aviacijos bazėje Šiauliuose yra dislokuota 10 tokių naikintuvų. Amerikiečių misijos laikas baigsis balandžio pabaigoje. Juos pakeis Lenkijos karinis kontingentas su keturiais naikintuvais.

Iš viso nuo gegužės Baltijos šalių oro erdvę saugos 12 naikintuvų. Kartu su lenkais NATO oro policijos misijos užduotimis dalysis ir keturi papildomi Jungtinės Karalystės naikintuvai. Dar keturi Danijos karinių oro pajėgų naikintuvai nuo gegužės bus dislokuoti Emario oro pajėgų bazėje Estijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.