Prokuroro ir eksministro dvikova

Teismuose vyksta neakivaizdinės lenktynės: generalinis prokuroras D.Valys – prieš buvusį vidaus reikalų ministrą R.Palaitį.

Daugiau nuotraukų (1)

Arvydas Lekavičius

Apr 17, 2014, 7:29 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 1:36 PM

Kol kas šiose varžybose eksministras pirmauja. Tai jis neteisėtai atleido Valstybės tarnybos departamento direktorių O.Šarmavičių, o pastarajam už tai iš biudžeto buvo priteista 200 tūkst. litų.

Be to, R.Palaitis iš postų iššveitė Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos vadovą V.Gailių ir jo pavaduotoją V.Giržadą, kurie abu kartu prisiteisė daugiau kaip 200 tūkstančių litų.

Tačiau D.Valys jau mina lyderiui ant kulnų. Už prokurorės I.Žukaitės atleidimą valstybė turėjo sumokėti 40 tūkst., už jos kolegės G.Vareikytės – antra tiek, o už neteisėtą Generalinės prokuratūros vyriausiojo auditoriaus R.Kirkučio pašalinimą – 50 tūkst. litų.

Skaičiuojama, kad šie ir kiti atleidimai valstybei jau kainavo apie 200 tūkst. litų, tačiau tai – dar ne pabaiga, nes D.Valio užmojai dar nenuslopo.

Todėl yra didžiulė tikimybė, kad iniciatyvą į savo rankas perėmęs atvykėlis iš Naujosios Akmenės D.Valys vis dėlto parguldys ant menčių palangiškį R.Palaitį.

Skirtumas tik vienas: ta pati prokuratūra iš buvusio ministro nori išsireikalauti valstybės patirtą žalą, o prieš savo viršininką ir prezidentės favoritą D.Valį nedrįsta net cyptelėti.

Tiesa, buvo toks vienas prokuroras K.Vagneris, kuris lyg ir bandė įrodinėti, jog už savo nemokšiškumą D.Valys iš savo kišenės turėtų susimokėti. Bet iškart gavo smūgį atgal – tarnybinį patikrinimą ir oficialų nurodymą nesidomėti savo viršininko reikalais.

Kad ir kaip būtų, gražu, kai rimti vyrai rimtai susirungė. Ir visai nesvarbu, kuris taps nugalėtoju. Nes pralaimėtojas jau seniai aiškus – valstybė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.