Kedžiams ir A.Skučienei – teismo nuosprendis

Dėl šių veiksmų jai bus iškelta administracinės teisenos byla.

Daugiau nuotraukų (1)

Genovaitė Rafanavičienė

Apr 18, 2014, 11:35 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 1:13 PM

Kedžiai buvo kaltinami 2012 metų kovo 23 dieną savo namuose trukdę antstolei Sonatai Vaicekauskienei įvykdyti teismo sprendimą paimti jų anūkę ir grąžinti dukrą motinai Laimutei Stankūnaitei.

Jie abu pripažinti kaltais. L.Kedienė nuteista 25 MGL – 3250 litų bauda, o V.A.Kedys – 20 MGL, kurie sudaro 2600 litų.

L.Kedienės sesuo A.Skučienė už trukdymą antstolei įvykdyti teismo sprendimą nuteista 10 MGL bauda – 1300 litų.

Bet pasipriešinimu policijos pareigūnams kaltinta A.Skučienė baudžiamoje byloje išteisinta nesant jos veikoje nusikaltimo požymių.

Dėl šių veiksmų jai bus iškelta administracinės teisenos byla.

Kedžiai nusiteikę skųsti nuosprendį Kauno apygardos teismui, nes abu pensininkai, todėl neišgali sumokėti priteistų sumų.

Teismas nustatė, kad 2012 metų kovo 23 dieną apie 11 val. 30 minučių Kauno rajone, Teleičių kaime, Klonio gatvės 5 name, antstolei S.Vaicekauskienei atvykus vykdyti 2011 metų gruodžio 16 dienos Kėdainių apygardos teismo sprendimo ir informavus, kad vaiko perdavimas motinai Laimutei Stankūnaitei gali būti vykdomas ir prievarta, visi trys kaltinamieji, veikdami bendrininkų grupėje ir siekdami, kad vaikas nebūtų perduotas motinai, atsisakė tai daryti net paraginti netrukdyti.

Nuosprendyje skelbiama, kad A.Skučienė priešinosi policijos pareigūnams ir aktyviais veiksmais – panaudodama fizinį smurtą.

„Man policininkas nuskėlė dantį. Ne aš jam. Gal dėlto ir mažesne bauda nuteista esu“, – po nuosprendžio paskelbimo svarstė A.Skučienė.

Kai močiutę L.Kedienę apsikabinusią dukrą pabandė atitraukti L.Stankūnaitė ir ją saugantys Kriminalinės policijos biuro darbuotojai, prasidėjo grumtynės.

Šio biuro pareigūnas pareikalavo iš aršiai pasipriešinusios A.Skučienės priteisti 10 tūkstančių litų neturtinei žalai atlyginti, bet vėliau nukentėjusysis nuo šio ieškinio atsisakė.

Bandant perduoti dukrą motinai L.Stankūnaitei, mažametė buvo tampoma į visas puses ir ant jos užgriuvo gynėjai.

Kai mergaitė pradėjo rėkti, Vaiko teisių apsaugos tarnybos darbuotoja griežtai pareikalavo sustabdyti teismo sprendimo vykdymą.

Nuo šios baudžiamosios bylos nagrinėjimo užpernai nušalinus Panevėžio ir Kauno teismus, pernai sausio pradžioje ji buvo perduota Alytaus teismui.

Bet ir čia penkis kartus dėl įvairių priežasčių iš kaltinamųjų, nukentėjusių pusės ir pačios teisėjos ligos bylą pavyko pradėti nagrinėti tik iš šešto karto – gegužės 31 dieną.

Liudytoja L.Stankūnaitė į posėdį buvo slapta atvežta po kelių kvietimų.

Policijos departamento liudininkų ir nukentėjusiųjų tarnybos paskirtą jai atstovauti pagal valstybės garantuojamą teisinę pagalbą vilnietį advokatą Nikolajų Kuznecovą teisėja Asta Jakučiūnienė pripažino tik kaip liudytojos liudytoją ir jo net neapklausė.

Teisme buvo peržiūrėta 2012 metų kovo 23 dieną Kedžių namuose Teleičių kaime prie Garliavos bandymo perduoti mergaitę motinai metu nufilmuotos kilusios grumtynės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.