Ukmergės rajone - didvyriškas policijos pareigūno poelgis

Prasidėjęs lydekų gaudymo sezonas vos nepareikalavo gyvybės iš dviejų Ukmergės rajone žvejoti išplaukusių žvejų. Elektros iškrovos aukomis tapusius vyrus išgelbėjo netoliese taip pat žvejojęs policijos pareigūnas ir jo tėvas.

Į Ukmergės rajono gyventoją trenkė elektros iškrova.<br>A.Juknio nuotr.
Į Ukmergės rajono gyventoją trenkė elektros iškrova.<br>A.Juknio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Daiva Zimblienė

Apr 21, 2014, 8:41 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 12:43 PM

Nelaimė atsitiko sekmadienio popietę po 15 valandos Pijorų kaime esančiame Mūšos tvenkinyje.

Ukmergės gyventojas 65 metų Algirdas Babrauskas kartu su vilniečiu žentu 44 metų Mindaugu Benariu gumine valtimi po tvenkinį plaukiojo jau kelias valandas, sužvejoję vos vieną nedidelę lydeką.

Ties tvenkinio viduriu valtyje atsistojęs M.Benaris pabandė spininginio koto valą užmesti dar kartą, tačiau nesėkmingai – valas įsipainiojo nedideliu, 6-10 metrų atstumu virš vandens ištiestuose aukštos įtampos laidose.

Kai vyras pabandė koto galu valą atkabinti, į jį trenkė elektros iškrova.

„Mes nuo jų valties buvome maždaug 150 metrų atstumu, aš kaip tik sėdėjau į jų pusę.

Pirmiausia išvydau raudoną ugnies juostą, kuri truko maždaug pusantros sekundės, o tada pasigirdo stiprus sprogimą primenantis garsas.

Valtyje stovėjęs vyras krito ant kito, ją irklavusio vyro.

Vienas valties galas, matyt, prakiuro ir ėmė grimzti į vandenį“, - pasakojo ukmergiškis 34 metų Alius Rasimavičius.

Supratę, kad yra svarbi kiekviena minutė, A.Rasimavičius ir kartu su juo žvejojęs tėvas 56 metų Vladas Rasimavičius, nedelsiant puolė gelbėti nelaimės ištiktų žvejų.

Kol tėvas irklavo prie jų valties, Ukmergės rajono policijos komisariato Viešosios policijos Kelių poskyrio specialistu dirbantis A.Rasimavičius iškvietė specialiąsias tarnybas.

„Kai prie jų priartėjome, abu vyrai buvo be sąmonės. Jautėsi stiprus svilėsių kvapas, ypač stipriai – visą šoną, pilvą, rankas, koją buvo apdegęs jaunesnis vyras, jo net drabužiai buvo išsilydę, o vyresnis nukentėjo mažiau. Netrukus tas vyras atsigavo ir ėmė dejuoti, kad visai nejaučiąs kojų. Nieko nelaukdami pririšome virve jų valtį prie savosios ir ėmėme ją traukti greičiau į krantą, kadangi vanduo ją sparčiai sėmė“, – sakė policijos pareigūnas.

Kai maždaug po 10 minučių intensyvaus irklavimo tėvas ir sūnus pasiekė už 200 metrų esantį krantą, vienas iš jų nubėgo šauktis pagalbos.

Artimiausiame sodų bendrijos „Mūša“ sodo namelyje, priklausančiame Jonui ir Irenai Valiuškoms, Velykas šventusi žmonių kompanija pašoko nuo vaišių stalo ir visi nubėgo padėti.

Kai sunkiai sužaloti vyrai iš valties buvo paimti ir saugiai atnešti prie namelio, A.Rasimavičius nubėgo prie pagrindinio kelio pasitikti greitosios pagalbos medikų.

M.Benariui diagnozavus sunkius pirmo ir antro laipsnio nudegimus – apdegęs maždaug pusę kūno, vyras sunkios būklės reanimobiliu tą patį vakarą buvo pervežtas į Respublikinės Vilniaus universiteto ligoninės reanimacijos skyrių.

Galūnes apdegęs A.Babrauskas paguldytas į Ukmergės ligoninės traumatologijos skyrių.

„Nesijaučiu kažką didvyriško padaręs. Manau, mano vietoje, taip būtų pasielgęs kiekvienas. Visa laimė, kad žmonės liko gyvi“, - sakė A.Rasimavičius.

Jis patikino, kad virš maždaug 100 hektarų ploto Mūšos tvenkinio nutiesti 110 kV įtampos laidai yra iš tiesų labai žemai ir vargu ar atitinka standartus.

„Ypač tai matosi, kai plauki valtimi. Jei toks laidas netyčia nukristų į vandenį, pasekmės būtų itin skaudžios“, - teigė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.