Kairieji nutarė nežlugdyti referendumo dėl žemės

Socialdemokratai antradienį pakeitė nuomonę ir nutarė, kad Seimui nereikia kreiptis į Konstitucinį Teismą, kad šis paaiškintų, ar planuojamas referendumas dėl žemės pardavimo užsieniečiams neprieštarauja pagrindiniam šalies įstatymui.

Referendumas dėl žemės pardavimo užsieniečiams vyks birželio pabaigoje.<br>D.Pipo nuotr.
Referendumas dėl žemės pardavimo užsieniečiams vyks birželio pabaigoje.<br>D.Pipo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

2014-04-22 11:48, atnaujinta 2018-02-14 12:40

Šis klausimas socialdemokratų prašymu buvo išimtas iš antradienio posėdžio darbotvarkės. Anksčiau socialdemokratai rėmė kreipimąsi į Konstitucinį Teismą kartu su konservatoriais ir liberalais? Kreipimosi į Teismą tekstą parengė socialdemokratas Julius Sabatauskas su kolegomis.

Kodėl jų nuomonė staiga pasikeitė?

Vienas iš socialdemokratų neoficialiai teigė, jog nemažai Seimo socialdemokratų mano, jog nereikia trukdyti surengti referendumo, nes jį bandydami sužlugdyti politikai esą tik daro paslaugą referendumo rėmėjams – Valstiečių ir žaliųjų sąjungai bei tautininkams, kurie save vaizduoja kaip aukas.

Tuo tarpu premjeras Algirdas Butkevičius teigė, kad šis klausimas iš darbotvarkės buvo išimtas norint baigti svarstyti klausimą dėl saugiklių, kurie bus įvesti norintiems pirkti žemę.  

Primename, kad referendumas dėl žemės pardavimo užsieniečiams planuojamas birželio 29-ąją.

Referendumui nepritaria šalies vadovai teigdami, kad jis prieštarauja Lietuvos stojimo į Europos Sąjungą sutarčiai. Jei referendumas įvyks, ES gali taikyti sankcijas Lietuvai. Tai šalies biudžetui gali kainuoti keliasdešimt milijardų litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.