A.Guoga nukarūnavo V.Uspaskichą milijonierių klube

Liberalų sąjūdžio kandidatas į Europos Parlamentą verslininkas ir sporto rėmėjas Antanas Guoga savo turtais nustelbia iki šiol vienu turtingiausių politikų laikytą Darbo partijos įkūrėją Viktorą Uspaskichą.

A.Guoga nutarė išbandyti jėgas politikoje.<br>D. Umbraso nuotr.
A.Guoga nutarė išbandyti jėgas politikoje.<br>D. Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Apr 23, 2014, 12:07 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 12:27 PM

Europos Parlamento rinkimuose dalyvaujantis A.Guoga, Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, deklaravo praėjusiais metais turėjęs registruoto turto, kurio vertė 1,7 mln. litų. Tačiau jo turimų meno vertybių, vertybinių popierių ir juvelyrinių dirbinių vertė siekia 90,083 mln. litų.

Į politiką einantis verslininkas taip pat deklaravo turįs 1,655 mln. litų santaupų, paskolinęs 17 mln. litų, pasiskolinęs 233 tūkst. litų. 

A.Guoga deklaravo turįs aštuonių įmonių akcijų, jis užsiima lažybų verslu Lietuvoje ir užsienyje. Jis deklaravo pastaruoju metu už kelis šimtus tūkstančių litų pirkęs ir pardavęs nekilnojamojo turto, transporto priemonių, meno vertybių. 

Tuo tarpu Darbo partijos įkūrėjas, pastaruoju metu nemažai savo turto perleidęs vaikams, su A.Guoga pagal turtus šiuo metu net negali lygiuotis.

V.Uspaskichas, kuris vėl kandidatuoja į Europos Parlamentą, deklaravo turįs registruoto turto, kurio vertė 921 tūkst. litų. Jo valdomos vertybės ir akcijos vertos 70 tūkst. litų, piniginės santaupos – 4,5 mln. litų.

„Darbietis" yra paskolinęs 1,4 mln. litų, taip pat skolingas 283 tūkst. litų.

Nors ir išdovanojęs didžiąją dalį turtų, politikas įrodinėja, kad ir toliau renkasi prabangą. Pernai jis išleido daugiau kaip 50 tūkst. litų prabangiuose viešbučiuose Rusijoje ir Jungtiniuose Arabų Emyratuose. 

Primename, kad per praėjusius Seimo rinkimus 2012 m. V.Uspaskichas nurodė valdantis akcijų ir kitų vertybių, įvertintų beveik 38 mln. litų. Daugiau jis turėjo ir registruoto turto bei piniginių santaupų.

V.Uspaskichą pagal turtus taip pat gerokai lenkia žemvaldys, Valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderis Ramūnas Karbauskis. Daugybės žemės ūkio veikla užsiimančių įmonių akcininkas turi turto, kurio vertė 8,152 mln. litų, akcijų ir vertybių, įkainotų 33,325 mln. litų, 441 tūkst. litų santaupų ir pusės milijono litų skolą. 

Lyderiai kuklesni

Kitų partijų rinkimų į Europos Parlamentą sąrašų lyderiai solidžiais turtais pasigirti negali.  

Liberalas Gintaras Steponavičius deklaravo turintis registruoto turto, kurio vertė 383 tūkst. litų, susitaupęs 36 tūkst. litų, bankui skolingas 66 tūkst. litų.

Konservatorių vedlys Algirdas Saudargas deklaravo turintis  231 tūkst. litų vertės turto. Dabartinis Europos Parlamento narys susitaupęs 140 tūkst. litų.

Lenkų ir rusų partijų koalicijai Europos Parlamento rinkimuose vadovaujantis Valdemaras Tomaševskis deklaravo turto, kurio vertė 287 tūkst. litų, ir 360 tūkst. litų santaupų.

„Tvarkos ir teisingumo" lyderis Rolandas Paksas deklaravo turįs 695 tūkst. litų vertės turto, vertybinių popierių ir kitų vertybių, kainuojančių 10 tūkst. litų. R.Paksas yra susitaupęs 434 tūkst. litų.

Žaliųjų partijos lyderis Linas Balsys deklaravo turto, kurio vertė 250 tūkst. litų, santaupų – 51 tūkst. litų.

Tuo tarpu Tautininkų sąjungos vadovo Juliaus Pankos turimo turto vertė – 98 tūkst. litų ir 99 tūkst. litų siekianti skola.

Liberalų ir centro sąjungos sąrašo vedlio Artūro Meliano deklaruoto turto vertė 233 tūkst. litų, vertybių – 30 tūkst. litų. Jis taip pat sutaupęs 71 tūkst. litų.

Socialdemokratų sąrašo lyderis Zigmantas Balčytis turi turto, kuris vertas 657 tūkst. litų, santaupų – 487 tūkst. litų, taip pat  305 tūkst. litų dydžio paskolą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.