Politikai – prieš kolorado vabalus

Dabar, kai Seimo narius neetatiniais inspektoriais įdarbinusi Aplinkos ministerija pati išaiškino, kad tokia jų talka neprieštarauja Konstitucijai, būtų galima pagalvoti ir apie kitokią visuomenei naudingą tautos išrinktųjų veiklą.

Daugiau nuotraukų (1)

Tadas Ignatavičius

Apr 23, 2014, 8:34 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 12:31 PM

Mat kaip rodo į Šaulių sąjungą masiškai įsiliejusių Liberalų sąjūdžio narių pavyzdys, atėjus pavasariui ir parlamentarams atsiranda papildomos aktyvios veiklos poreikis. Kodėl to nepanaudojus prasmingiau?

Taigi aplinkos ministro V.Mazuronio aplinkosaugininkų pažymėjimais apdovanoti 15 Seimo narių jau artimiausiu metu tvankias posėdžių sales be didesnės sąžinės graužaties galės iškeisti į miškus ar paežeres.

Juolab kad daugelis aplinkosaugininkų gretas papildžiusių politikų ir taip nemažai laiko praleidžia gamtoje. Vieni, tokie kaip socialdemokratas G.Kirkilas, traukdami lydekas, kiti, kaip „tvarkietis“ R.Žemaitaitis, medžiodami ar stebėdami paukščius, dar kiti – grybaudami.

Tiesą sakant, kiek keistoka tik dėl kelių dalykų.

Pavyzdžiui, kas trukdė neetatiniais inspektoriais dabar tapusiems Seimo nariams apie galimus pažeidimus aplinkosaugininkams pranešti be pažymėjimo? Dar kiek glumina ir visiškai aklo Seimo nario užmojai galynėtis su gamtos niokotojais.

Kad ir kaip būtų, V.Mazuronio išrastas inspektoriavimas galėtų suteikti įkvėpimo ir jo kolegoms.

Antai vidaus reikalų ministras D.Barakauskas parlamente turėtų pasistengti užverbuoti dešimtį kitą policijos rėmėjų, o Sveikatos apsaugos ar Socialinės apsaugos ir darbo ministerijų vadovai – būrelį neetatinių slaugytojų.

Savo nišą rastų netgi žemės ūkio ministras V.Jukna. Juk netruks suželti bulvienojai, kuriuos neišvengiamai nutūps niekdariai kolorado vabalai. Politikai, pirmyn į laukus! Juk šiems kenkėjams gaudyti net nereikėtų pažymėjimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.