Rusui į Lietuvą įvažiuoti trukdė SSSR herbas ant vilkiko

Kybartų pasieniečiai neleido rusui vilkiko vairuotojui įvažiuoti į Lietuvą, kol jis nuo puspriekabės nenulupo SSRS herbo.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-04-24 18:16, atnaujinta 2018-02-14 12:09

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba, trečiadienį vakare VSAT Lazdijų rinktinės Kybartų užkardos pasieniečiai Kybartų kontrolės punkte tikrino į Lietuvą iš Rusijos Kaliningrado srities įvažiuojančio vilkiko „Renault Premium“ su puspriekabe „Lambert“ dokumentus. Ant abiejų transporto priemonių buvo rusiški numeriai. Vilkiką vairavo 65-erių Rusijos pilietis.

Visi dokumentai buvo tvarkingi, tačiau pasieniečiai atkreipė dėmesį, kad ant puspriekabės durų buvo priklijuotas SSRS herbas. Vairuotojas buvo informuotas, kad Lietuvoje tokių simbolių demonstravimas yra draudžiamas ir taip „papuošta“ transporto priemonė bei vairuotojas į šalį nebus įleisti.

Rusas ilgai nedvejojo ir pats nuplėšė herbą nuo puspriekabės durų.

Kybartų punkte atlikus visas būtinas kontrolės procedūras vilkiko su puspriekabe vairuotojui buvo leista įvažiuoti į Lietuvą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.