V.Uspaskichas: „Ką nors suvalgyti yra pagrindinis „tūsas“ Seime“

„(...) o dėl manęs spręs mano rinkėjai“, - pareiškė jis.

Daugiau nuotraukų (1)

bns

Apr 24, 2014, 11:53 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 12:15 PM

Seimo pirmininkė Darbo partijos vadovė Loreta Graužinienė įregistravo pataisą, kuria būtų pakeista ankstesnė Seimo nustatyta data komisijos darbui baigti - vietoj paskirtos jau praėjusios balandžio 4-osios siūloma įrašyti gegužės 30 dieną.

Opozicinė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcija siūlė dėl komisijos darbo pratęsimo spręsti jau ketvirtadienį, tačiau parlamento vadovė teigė nenorinti klausimo traukti į darbotvarkę, kol nėra Seimo kanceliarijos Teisės departamento išvados. L.Graužinienė tvirtino nesanti tikra, ar pasirinkta tinkama teisinė forma. Ji siūlė nutarimo projektą svarstyti kitą savaitę antradienį.

V.Uspaskichas, pasisakydamas dėl komisijos sudarymo, pareiškė, kad „ką nors suvalgyti yra pagrindinis „tūsas“ Seime“, ir ragino užsiimti svarbesniais darbais.

„(...) o dėl manęs spręs mano rinkėjai“, - pareiškė jis.

„Tvarkiečių“ seniūno Petro Gražulio vadovaujama komisija dėl V.Upaskicho neliečiamybės nespėjo laiku pateikti savo siūlymo, nes nusprendė, kad jos netenkina Teismo ekspertizės centro specialisto išvada dėl V.Upaskicho žodžių ir nutarė atlikti papildomą ekspertizę, taip pat išsiuntė institucijoms kitus prašymus.

Savo siūlymą Seimui, ar tenkinti generalinio prokuroro Dariaus Valio prašymą leisti patraukti V.Uspaskichą baudžiamojon atsakomybėn, komisija turėjo pateikti iki balandžio 4 dienos.

V.Uspaskichą traukti baudžiamojon atsakomybėn prašoma dėl nepagarbos teismui. Generalinio prokuroro prašymas Seimą pasiekė dar praėjusių metų spalio pradžioje. Į darbotvarkę klausimas buvo įtrauktas baigiantis lapkričiui, o opozicijai nesutikus su P.Gražulio kandidatūra į komisijos pirmininkus komisijos sudarymas dar nusikėlė.

Pagal Konstituciją, Seimo narys be Seimo sutikimo negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, suimamas, negali būti kitaip suvaržoma jo laisvė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.