Kolegas dirbti raginęs V.Uspaskichas pats dingo iš Seimo

Teisėsaugai iš rankų sprūstantis Darbo partijos dvasinis vadovas Viktoras Uspaskichas užsipuolė kolegas, kad jie nedirba rimtų darbų. Bet po šio pamokslo pats dingo iš Seimo salės.

„Darbiečių“ dvasinis vedlys V.Uspaskichas vienaip kalba, kitaip daro.
„Darbiečių“ dvasinis vedlys V.Uspaskichas vienaip kalba, kitaip daro.
Daugiau nuotraukų (1)

Tadas Ignatavičius

Apr 25, 2014, 8:12 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 12:06 PM

Seimo nariams vėl besiriejant dėl laikinosios komisijos, kuri taip ir nesugebėjo laiku priimti sprendimo dėl V.Uspaskicho teisinės neliečiamybės, pastarasis vakar išrėžė pamokslą kolegoms.

„Savo kolegų valgymas yra pagrindinis tūsas šiame Seime“, – pareiškė politikas ir paragino, užuot „valgius vienas kitą“, imtis rimtesnių darbų, o dėl jo paties esą spręs rinkėjai.

Seime netrukus prasidėjo svarbių įstatymų priėmimas, bet nė viename balsavime V.Uspaskichas nedalyvavo. Nepasirodė jis ir vakariniame posėdyje.

„Čia mano reikalas. Bus laiko, grįšiu“, – „Lietuvos rytui“ tepasakė telefonu atsiliepęs įstatymų leidėjas.

V.Uspaskichui dabar labiau rūpi, kaip išvengti dar vienos baudžiamosios bylos, kuri jam gresia dėl teisėjų įžeidimo. Dėl to, kad politikas išsaugotų teisinę neliečiamybę, iš kailio neriasi ir Seimo laikinajai komisijai vadovaujantis Petras Gražulis, ir Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė.

P.Gražulio vadovaujamai komisijai nebaigus darbo laiku, iki balandžio 4-osios, Seimo pirmininkė užregistravo nutarimo projektą, siūlantį pratęsti jos veiklą iki gegužės pabaigos.

L.Graužinienės pastangomis jau daugiau kaip pusmetį trunkančius pasistumdymus dėl V.Uspaskicho neliečiamybės nutarta perkelti į kitą savaitę. Mat „darbietė“ tikino, kad Seimas negali svarstyti jos siūlomo nutarimo projekto, kol negauta Teisės departamento išvada.

Seimo teisininkai esą turi išaiškinti, ar jau pasibaigus terminui, kai P.Gražulio vadovaujama komisija privalėjo pateikti savo išvadas, galima jį dar pratęsti, ar būtina sudaryti komisiją iš naujo.

„Be departamento išvados aš neprisiimsiu atsakomybės ir neįtrauksiu šio klausimo į darbotvarkę“, – sakė Seimo pirmininkė.

Bet Seimo etikos sargams vadovaujantis konservatorius Valentinas Stundys tokį politikės principingumą paaiškino noru kaip galima ilgiau apsaugoti V.Uspaskichą, kuris po rinkimų į Europos Parlamentą turėtų vėl įgyti teisinę neliečiamybę.

V.Uspaskichą traukti baudžiamojon atsakomybėn prašoma dėl nepagarbos teismui. Generalinio prokuroro prašymas Seimą pasiekė praėjusių metų spalio pradžioje, tačiau vis buvo atidėliojamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.