Žuvusiuosius darbe pagerbė kurį laiką šakose įstrigę balionai

Apie aukas – vien kalbos, darbai liudija ką kita. Tai paaiškėjo per penktadienį Vilniuje vykusį Pasaulinės darbuotojų saugos ir sveikatos dienos minėjimą.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas

Apr 25, 2014, 2:23 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 12:03 PM

Raudoni ir juodi balionai V.Kudirkos aikštėje augančių medžių šakose dar ilgai primins apie šį renginį.

Jo organizatoriai, į dangų paleisdami tūkstančius balionų, nesitikėjo, kad dalis jų nepakils į žydrynę, o įsipainios šakose prie Vyriausybės rūmų.

Taip pagarbos žuvusiems darbe ženklas ir priminimas visiems apie būtinybę saugoti savo ir kitų sveikatą ir gyvybę virto parodija.

Palikę balionus tabaluoti medžiuose, renginio dalyviai išvažiavo, nors savivaldybė, suteikdama leidimą minėjimui, buvo nurodžiusi laikyti  tvarkymo ir švaros taisyklių reikalavimų.

Pasibaigus minėjimui tą pačią dieną teritorija turėjo būti sutvarkyta – surinktos ir išvežtos šiukšlės (taip pat ir balionai) bei atlyginti galimi nuostoliai. Pasibaigus renginiui jo organizatoriai išlaisvino medžių šakose įstrigusius balionus.

Tuo tarpu per minėjimą skambėjo graudžios kalbos – esą Europos Sąjungoje dėl su darbu susijusių priežasčių kas tris su puse minutės miršta vienas žmogus.

Lietuvoje 1992–2013 metais darbe žuvo ir sužalota per 67 tūkst. žmonių. Tiek žmonių gyvena Marijampolės ir Utenos miestuose kartu sudėjus. Susirinkusieji tvirtino, kad tai didžiulė netektis ne tik nukentėjusių jų šeimoms, bet ir visai valstybei.

Renginį V.Kudirkos aikštėje organizavo Valstybinė darbo inspekcija kartu su Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, socialiniais partneriais – darbdavių ir darbuotojų organizacijomis.

Jame dalyvavo Lietuvos Respublikos vyriausiasis valstybinis darbo inspektorius Vilius Mačiulaitis, Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkas Artūras Černiauskas, kiti profsąjungų lyderiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.