„Darom 2014“ Marijampolėje: mažiau ir talkininkų, ir šiukšlių

Švaros akcijoje „Darom 2014“ šiemet dalyvavo kelis kartus mažiau

Marijampolę tvarkę talkininkai šiemet surinko mažiau šiukšlių nei pernai.<br>P.Venskevičiūtės nuotr.
Marijampolę tvarkę talkininkai šiemet surinko mažiau šiukšlių nei pernai.<br>P.Venskevičiūtės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Loreta Juodzevičienė

2014-04-26 16:16, atnaujinta 2018-02-14 11:55

Talkininkai iš Rygiškių Jono gimnazijos tvarkė bene nevalyviausią vietą Marijampolėje. Pedagogus pašiurpino vaizdai prie Vokiečių gatvėje esančio garažų masyvo.

„Garažų savininkai be sąžinės graužaties atsikratė įvairiomis automobilių ir statybų atliekomis, masyvo pakraščius pavertė klaikiu šiukšlynu“, – piktinosi talkininkai.

Marijampolę švarino moksleiviai, pedagogai, įvairių bendrovių darbuotojai bei kariai.

Vidurdienį stadione prie Rygiškių Jono gimnazijos po talkos susirinkusius marijampoliečius Lietuvos Didžiojo Kunigaikščio Vytenio bataliono kariai pavaišino grikių koše ir arbata.

Visiems Sūduvos sostinę nuoširdžiai tvarkiusiems talkininkų kolektyvams Marijampolės savivaldybės administracijos direktorius Metas Ražinskas ir ekologas Paulius Čeponas po knygą „Lietuvos gamta“.

Dalyvių - 200 tūkstančių

Šeštadienį maždaug 200 tūkst. Lietuvos gyventojų  dalyvavo švarinimosi akcija „Darom“.

Akciją organizuojančios viešosios įstaigos „Mes Darom“ direktorė Roberta Ažukaitė BNS sakė, kad žmonės gausiai susirinko ir dėl gero oro - šeštadienį šalyje buvo saulėta, šilta, nelijo lietus. Akcijos metu surinkta apie 2 tūkst. tonų įvairių atliekų.

„Kaip ir kasmet, pririnkome padangų, šaldytuvų“, - BNS sakė R.Ažukaitė.

Ji teigė, kas kasmet atliekų gamtoje mažėja, nes vis labiau veikia atliekų rūšiavimo procesas.

„Prekybos centruose daugėja rūšiavimo konteinerių, juos biuruose įsirengia ir kai kurios įmonės. Todėl mažėja atliekų ir mažiau jų patenka į gamtą“, - teigė R.Ažukaitė.

Akcija vyko 45 savivaldybėse, tarp jų – ir didžiuosiuose Lietuvos miestuose. Šešiose savivaldybėse akcija jau įvyko. Į akciją šiemet įtraukiamos tik tos savivaldybės, kurios paskutine švarinimosi diena pasirinko balandžio 26 dieną: tai svarbu dėl atliekų išvežimo, kuris akcijos proga organizuojamas nemokamai.

Šiemet tvarką akcijos metu stebėjo „Darom“ patruliai, kurie užtikrins, kad šiukšlės piktavališkai nebūtų vežamos į jau išvalytas aikšteles ar kitaip pažeis atliekų tvarkymo reikalavimus.

Dvi savaites po akcijos teritorijas stebėsiantys patruliai pažeidėjus įspės, o šiems veiklos nenutraukus, praneš teisėtvarkos institucijoms.

Užpernai akcijoje dalyvavo apie 210 tūkst. dalyvių, pernai dėl prasto oro jų susirinko mažiau - apie 150 tūkst., tačiau pastebima, jog kasmet žmonių, norinčių dalyvauti akcijoje, skaičius auga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.