Vilniaus centre žygiavo socialdemokratų paradas

Ketvirtadienio rytą dar miegančius vilniečius galėjo pažadinti trankios socialdemokratų eitynės Vilniaus Gedimino prospektu.

Ketvirtadienį Vilniuje žygiavo socialdemokratai.<br>V.Balkūno nuotr.
Ketvirtadienį Vilniuje žygiavo socialdemokratai.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Evelina Valiuškevičiūtė

2014-05-01 12:33, atnaujinta 2018-02-14 10:30

„Už dirrrbantį ir uždirbantį žmogų“, „Už padidintas pensijas“, „Už Lietuvą ir Europos sąąąąjungą!!!“, „Valio, valio, valioooo!“, - tokie ir panašūs šūkiai skambėjo rytiniame Vilniuje.

Valstybiniam pučiamųjų orkestrui užgrojus tušą, nuo Nepriklausomybės aikštės Vilniuje startavo tradicinės Lietuvos socialdemokratų partijos rengiamos gegužės 1-osios eitynės, skirtos švęsti Tarptautinę darbo žmonių dieną ir Lietuvos įstojimo į Europos Sąjungą dešimtmetį. Šimtai raudonai apsirengusių socialdemokratų patraukė Baltojo tilto link.

Eisenos metu centre buvo trumpam sustabdytas eismas.

Parado priekyje sutartinai šūkaudami „Valio“ ėjo socialdemokratų partijos lyderiai – premjeras Algirdas Butkevičius, Zigmantas Balčytis, Gediminas Kirkilas, Juozas Olekas, Vilija Blinkevičiūtė, Birutė Vėsaitė, ir kiti politikai.

„Aš manau, kad tai yra dviguba šventė Lietuvai. Socialdemokratai visada švenčia gegužės 1-ąją, nuo 1991 metų. Tuomet ši šventė buvo minima Kaune, vėliau Vilniuje. Tai didžiulė šventė man, visai partijai ir Lietuvos žmonėms“, - su visa šeima parade dalyvavęs sakė A.Butkevičius.

Jis prisiminė, kad jam yra tekę žygiuoti šioje šventėje ir sovietiniais laikais, būnant studentu.

Gyventojai pakankamai skeptiškai žiūri į šią šventę. A.Butkevičius galvoja, kad toks požiūris likęs nuo sovietinių laikų.

„Tai yra tam tikros psichologinės nuostatos, kurios susiformavo iš sovietinio laikotarpio. Nes tai buvo daroma dirbtinai, prievartiniu būdu, šūkiai ir lozungai prasilenkė su paprastų žmonių gyvenimu“, - tikino A.Butkevičius.

Paradą vilniečiai filmavo telefonais, kai kurie trumpai atkarpai prisijungė. Tačiau ne visi miestiečiai paradą sutiko džiugiai.

„Valio komunistų pakalikams“, - piktai socialdemokratų lyderiams užriko paradą stebėjusi vyrų kompanija. Viena vilniečių šeima su vaikais ironiškai klausėsi socialdemokratų šūkių apie laimingą šeimą: „Kaip jie ketina tai padaryti?“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.