Iš biudžeto – milijonai litų kyšiams

Seimo nariai griebiasi už galvos svarstydami ataskaitas apie korupcijos mastą Lietuvoje, raukosi ir grūmoja kumščiais. Nepraleidžia nė menkiausios progos pasmerkti į pakyšius nespjaunančių medikų.

Daugiau nuotraukų (1)

Tadas Ignatavičius

2014-05-02 07:38, atnaujinta 2018-02-14 10:16

Bet kaip elgiasi patys? Ogi kaip užkietėję kyšininkai. Nuo daugelio kitų kyšininkų jie skiriasi tik tuo, kad tų pinigai uždirbti ar pavogti, o Seimo narių paimti iš valstybės kišenės.

Tiesa, kyšius rinkėjams brukantys parlamentarai nuo tradicinių kyšininkų dar skiriasi ir tuo, kad tai daro itin įžūliai – viešai. Juk kalbos apie politiko dosnumą turi pasklisti kuo plačiau!

Vienintelis Seimo kyšininkams šiandien taikomas apribojimas – rinkėjų negalima papirkinėti grynaisiais. Bet argi tai rimta kliūtis fantazijos nestokojantiems Lietuvos parlamentarams?!

Praėjusią kadenciją iš parlamentinei veiklai skiriamų lėšų, kurių kasmet išleidžiama daugiau kaip 3 mln. litų, Seimo nariai rinkėjams pirko ir dalijo parfumerijos parduotuvių dovanų kuponus.

Kitiems pasisekė iš parlamentarų gauti kuponų įsigyti ūkinių prekių.

Tačiau politikų nuolat lepinami piliečiai tampa vis reiklesni. Kaip rodo naujausias konservatoriaus A.Matulo pavyzdys, kilogramais perkami saldainiai, tortai ar gėlės jau mažai ką vilioja.

Rinkėjai šiandien reikalauja trijų valandų vandens procedūrų naujausiame Pasvalio baseinų ir pirčių komplekse! Ir ką? Aišku, tuščiomis pas rinkėjus nevažiuosi, tad A.Matului tenka pirkti abonementus.

O socialdemokratas A.Nesteckis per Kalėdas rinkėjams perka žvakių – šimtais. Kaip Seimo etikos sargų vedlys V.Stundys, kad galėtų bent pusę Kauno apšviesti.

Bet smarkiai klystate, jei tikitės, kad etikos sargai pričiups nors vieną kyšininką. Geriausiu atveju padiskutuos dėl kyšio dydžio: „Trijų valandų procedūrų tai jau tikrai per daug!“ Tiesa, žodis „kyšis“ per šias diskusijas nenuskambės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.