VRK patvirtino galutinį rinkėjų skaičių prezidento rinkimuose

Pirmadienį posėdžiaujanti

Rinkimuose dalyvauja septyni kandidatai.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
Rinkimuose dalyvauja septyni kandidatai.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

May 5, 2014, 10:53 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 8:04 AM

Prezidento rinkimai vyks šį sekmadienį, gegužės 11-ąją. Šalies vadovo posto sieks 7 kandidatai: antros kadencijos siekianti Prezidentė Dalia Grybauskaitė, socialdemokratų kandidatas Zigmantas Balčytis, Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatas, Ignalinos meras Bronis Ropė, nepriklausomas kandidatas Naglis Puteikis, Darbo partijos kandidatas Artūras Paulauskas ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos lyderis europarlamentaras Valdemaras Tomaševskis.

Galutinius Prezidento rinkimų rezultatus VRK turės paskelbti per savaitę.

Pagal Prezidento rinkimų įstatymą, išrinktu laikomas tas kandidatas, kuris pirmą kartą balsuojant ir dalyvaujant ne mažiau kaip pusei visų rinkėjų gavo daugiau kaip pusę visų rinkimuose dalyvavusių rinkėjų balsų. Jeigu rinkimuose dalyvavo mažiau kaip pusė visų rinkėjų, išrinktu laikomas tas kandidatas į Respublikos Prezidentus, kuris gavo daugiausia, bet ne mažiau kaip 1/3 visų rinkėjų balsų.

Jeigu pirmajame rinkimų ture prezidentas nebus išrinktas, pakartotinis balsavimas bus surengtas kartu su Europos Parlamento rinkimais gegužės 25 dieną.

Pakartotiniame balsavime dalyvauja du kandidatai, gavę daugiausiai balsų. Per pakartotinį balsavimą išrinktu laikomas kandidatas į Respublikos Prezidentus, surinkęs daugiau balsų.

Prieš penkerius metus rinkėjų skaičius buvo didesnis ir siekė 2 mln. 670 tūkst. 412. Rinkimuose dalyvavo 1 391 960 (51,71 proc.) registruotų balsuotojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.