Kauno ženklas sulaukė įvertinimo Baltarusijoje

Kaunas turi kuo didžiuotis - šeštą kartą surengtame tarptautiniame reklamos ir marketingo festivalyje „Baltasis kvadratas“ Kauno ženklas buvo įvertintas bronzos medaliu.

Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

May 6, 2014, 3:19 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 6:30 AM

Miesto savivaldybės išplatintame pranešime teigiama, jog Minske vykstantis festivalis „Baltasis kvadratas“ laikomas vienu svarbiausių tokio pobūdžio renginių rytų Europoje.

Šį kartą jame dalyvavo atstovai iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Rusijos, Baltarusijos ir kitų šalių.

Kauno ženklą sukūrusi Lietuvos kompanija „Not Perfect“ festivalyje iš viso iškovojo du bronzos ir vieną sidabro medalį. Grafinio ir komunikacijos dizaino kategorijoje trečioji vieta atiteko būtent Kauno miesto ženklui.

„Džiaugiuosi, kad mūsų miesto ženklas įvertintas ne tik nacionaliniu, bet jau ir tarptautiniu lygiu. Šis pasiekimas neabejotinai prisidės ir prie pačio Kauno miesto vardo garsinimo užsienio šalyse“, - savivaldybės pranešime cituojamas Kauno meras Andrius Kupčinskas.

„Mus Kauno ženklo tarptautinis įvertinimas džiugina labiau nei likę verslo sektoriaus laimėjimai. Visi puikiai žinome lietuviško viešojo sektoriaus specifiką su labai daug žmonių, įtrauktų priimant sprendimus, bei bet kokį sprendimą lydinčią kritikos laviną. Laikome šį atvejį ypatingai sėkmingo bendradarbiavimo pavyzdžiu. Be Kauno miesto savivaldybės indėlio nebūtume galėję pasiekti šio rezultato“, - džiaugėsi kompanijos „Not Perfect“ vadovas Gytis Giniotis.

Pasak ženklo kūrėjų, pagrindinė šio simbolio idėja - miesto dalinimasis savo vertybėmis.

Skirtingų spalvų juostos skirtos kalbėti apie skirtingas miesto gyvenimo sferas:

Geltona, tai muzikos, meno, pramogų, modernios kultūros, laisvalaikio, jaunimo spalva.

Mėlyna - verslo, mokslo, inovacijų, infrastruktūros, finansų, investicijų, IT, energetikos, transporto, urbanistikos, statybų spalva.

Raudona - istorijos, tradicijų, literatūros, paveldo, švietimo, senjorų, gastronomijos spalva.

Žalia - gamtos, sporto ir rekreacijos, gerovės, sveikatos, socialinių paslaugų spalva.

„Kaunas yra miestas, Lietuvoje išsiskiriantis stipriu savitu charakteriu žvelgiant tiek iš istorinės, tiek iš dabarties perspektyvos. Bandant objektyviai vertinti Kauno miesto veidą, susidaro gana modernus ir dinamiškas vaizdas: išvystyta infrastruktūra, patogus transporto ir logistikos centras, kultūros, mokslo ir sporto židinys šalies viduryje. Miestas turi gilias akademinio išsilavinimo tradicijas, pozityvią ir savitą aplinką, unikalią tarpukario architektūrą, jaukų senamiestį, žalią landšaftą. Visa tai ir yra Kauno identitetas, susipinantis į Kauno miesto prekės ženklą", - pristatant miesto vizitine kortele tapusį ženklą sakė jo kūrėjai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.