V.Adamkus apie rinkimų kampaniją: „Tokios pasaulyje nemačiau“

Kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus sako esąs nustebintas vangios prezidento rinkimų

V.Adamkus jau nuprendė, už ką balsuos rinkimuose.<br>„Lietuvos ryto" televizijos nuotr.
V.Adamkus jau nuprendė, už ką balsuos rinkimuose.<br>„Lietuvos ryto" televizijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2014-05-06 13:38, atnaujinta 2018-02-14 06:38

„Man šita rinkiminė kampanija iš viso, galiu pasakyt atvirai, neegzistuojanti. Aš tokios rinkimų kampanijos niekur pasaulyje nemačiau“, - Seime paprašytas pasidalinti savo įspūdžiais apie vykstančią rinkimų kampaniją sakė V.Adamkus, šaliai vadovavęs dvi kadencijas 1998-2003 ir 2004-2009 metais.

„Jūs pažiūrėkit į bet kurį Europos miestą, kur vyksta rinkimai, visi langai, visi stulpai, visi namai apkabinti reklaminiais šūkiais, pristatančiais kandidatus. Pereikime per Vilnių ar per kitą miestą - vieną ar du plakatus pamatysite. Net vadinamieji debatai - ar tai yra debatai, kai septyni išsirikiavę kandidatai paaiškina savo politinės programos dalis, o ne vienas prieš kitą klausia: kodėl tu darai taip, o aš darysiu kitaip. Man tai ne debatai. Tai savotiškas informacijos perteikimas, kurį Lietuva ir taip gauna per visą spaudą, televiziją“, - kalbėjo V.Adamkus.

Jis sakė jau nusprendęs, kad rinkimuose atiduos savo balsą, tačiau sako, jog pasirinkti nebuvo lengva. „Nepasisakau dabar už jokį kandidatą, tegu Lietuvos žmonės nusprendžia. Aš dalyvausiu rinkimuose, bet už ką balsuosiu, nesakau“, - sakė buvęs šalies vadovas. Į klausimą, ar lengvai apsisprendė dėl savo pasirinkimo, V.Adamkus atsakė: „Labai sunkiai, atvirai pasakysiu“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.