L.Graužinienė - prieš Georgijaus juosteles viešajame transporte

Seimo pirmininkė Loreta

L.Graužinienė sako, jog vadinamųjų Georgijaus juostelių demokratinėje valstybėje neuždrausi, bet bet viešajame sektoriuje jų neturėtų būti.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
L.Graužinienė sako, jog vadinamųjų Georgijaus juostelių demokratinėje valstybėje neuždrausi, bet bet viešajame sektoriuje jų neturėtų būti.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

May 7, 2014, 10:01 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 5:53 AM

„Viešajame transporte nereikia tokių dalykų naudoti ir eskaluoti, ir turėtų prisiimti atsakomybę tų įmonių ir savivaldybių vadovai, nes tai vienas iš momentų, kuris aitrina visuomenę. Dėl pačių juostelių, kiek man teko aiškintis, iš esmės ne pirmi metai pasirodo tos juostelės, per šventes karo veteranai jas turėdavo, bet šių dienų kontekste, Ukrainos kontekste, į jų panaudojimą turėtų būti žvelgiama atsakingiau“, - trečiadienį interviu Žinių radijui sakė L.Graužinienė.

Juodai oranžinės Georgijaus juostelės Antrojo pasaulinio karo veteranų yra nešiojamos kaip Sovietų sąjungos pergalės simbolis kare, tačiau tokias pat juosteles Ukrainoje naudoja prorusiški separatistai. Lietuvoje viešojoje erdvėje Georgijaus juostelių tema pradėta nagrinėti po socialiniuose tinkluose pasirodžiusio pasakojimo, kaip iškviestas taksi automobilis buvo su minėta juosta, o vairuotojas atsisakė ją nuimti.

„Jei kažkoks žmogus nori užsikabinti tą juostelę, tai jo asmeninės atsakomybės klausimas, mes gyvename demokratinėje valstybėje, bet kada plačiu mastu ji pradedama reklamuoti, tai tampa politiniu įvykiu. Aš nesiūlau draust, bet tam ir yra savivaldybių vadovai, merai, politikai, kurie turi paaiškinti žmonėms, kad šių dienų politiniame kontekste tai nerekomenduotina“, - situaciją komentavo Seimo pirmininkė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.