L.Graužinienė: „Per daug sureikšminate mano meilę V.Uspaskichui“

Seimui vėl nepavyko susitarti, ar bus pratęstas laikinosios tyrimo komisijos, spręsiančios dėl Seimo nario Darbo partijos įkūrėjo Viktoro Uspaskicho teisinės neliečiamybės panaikinimo, darbas.

V.Uspaskichas gali atsidurti dar viename teisme.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
V.Uspaskichas gali atsidurti dar viename teisme.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

May 8, 2014, 12:05 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 4:41 AM

Šiandien, pasak Seimo opozicijos, šis sprendimas turėjo būti patvirtintas, tačiau V.Uspaskichą globojanti Seimo vadovė Loreta Graužinienė nutarė, kad galutinis balsavimas turėtų vykti kitą savaitę. 

Tai sukėlė Seimo opozicijos įtūžį. Konservatoriai ir liberalai apkaltino L.Graužinienę ginant V.Uspaskichą nuo teisėsaugos. Esą viskas daroma, kad V.Uspaskichas atsilaikytų iki Europos Parlamento rikimų. Po jų tapęs europarlamentaru jis vėl ilgam laikui įgautų teisinę neliečiamybę. 

„Jūs per daug sureikšminate mano meilę Viktorui Uspaskichui", – atšovė L.Graužinienė. Ji piktinosi, kad opozicija skiria per daug dėmesio V.Uspaskichui.   

Primename, jog Seimo komisija turėjo baigti darbą dar balandžio pradžioje, tačiau nespėjus to padaryti darbas sustojo.

Komisijai prireikė papildomo laiko, nes nutarta pateikti papildomus paklausimus Teisėjų tarybai, generaliniam prokurorui ir teismui. Taip pat komisija nutarė paprašyti atlikti dar vieną V.Uspaskicho išsakytų žodžių lingvistinę ekspertizę. Dabar siūloma komisijos darbą pratęsti iki gegužės 16 d. Tiesa, abejojama, ar, patvirtinus komisijos sudarymą kitą savaitę, ji tai spės padaryti.  

Opozicijos lyderis Andrius Kubilius piktinosi, kad sprendimas dėl V.Uspaskicho vilkinamas Seimo vadovės L.Graužinienės iniciatyva. 

„Gerbiama Seimo pirmininke, kodėl jūs taip nemylite Seimo?" – klausė A.Kubilius. 

„Ačiū už dėmesį. Nesu jo tiek verta", – atsakė Seimo vadovė. 

Generalinis prokuroras Darius Valys dar praėjusiais metais kreipėsi į Seimą, prašydamas leisti patraukti baudžiamojon atsakomybėn Seimo narį V.Uspaskichą, nes jo atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Ikiteisminis tyrimas dėl nepagarbos teismui pradėtas, kai pernai liepos 28 d. Seimo narys, Vilniaus oro uoste atsakydamas į žurnalistų klausimus, nepagarbiai pasisakė apie Vilniaus apygardos teismo teisėjus, priėmusius apkaltinamąjį nuosprendį vadinamojoje Darbo partijos juodosios buhalterijos byloje.

Išskrisdamas iš Lietuvos politikas teisėjus išvadino nusikaltėliais.

Prokurorų vertinimu, ikiteisminio tyrimo medžiagoje yra surinkta pakankamai duomenų, leidžiančių manyti, kad savo veiksmais V.Uspaskichas galimai parodė nepagarbą teismui.

Pats Darbo partijos įkūrėjas aiškina, kad ši byla yra politinė. Jį, pasak opozicijos, nuo teisėsaugos gina ir Seimo pirmininkė L.Graužinienė, kuri ilgą laiką atidėliojo sprendimo dėl komisijos darbo priėmimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.