Seimas pasunkino prokurorų kelią į teisėjų kėdes

Baigę darbą Generalinės

Iki šiol darbą baigę GP vadovai galėjo be egzamino ir atrankos būti paskirti ir į bet kurias laisvas teisėjo pareigas.<br>V. Ščiavinsko asociatyvi nuotrauka
Iki šiol darbą baigę GP vadovai galėjo be egzamino ir atrankos būti paskirti ir į bet kurias laisvas teisėjo pareigas.<br>V. Ščiavinsko asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

May 8, 2014, 12:38 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 4:35 AM

Seimas ketvirtadienį 69 balsais už, dviem prieš ir 21 parlamentarui susilaikius priėmė tai numatančią Prokuratūros įstatymo pataisą. Už pataisą balsavo visų Seimo frakcijų atstovai, išskyrus didžiąją dalį opozicinių konservatorių.

Nauja redakcija numato, kad buvęs generalinis prokuroras ir jo pavaduotojas be egzaminų ir atrankos galės būti paskirti į bet kurias laisvas prokuroro pareigas. Iki šiol darbą baigę GP vadovai galėjo be egzamino ir atrankos būti paskirti ir į bet kurias laisvas teisėjo pareigas.

Pataisą inicijavo Liberalų sąjūdžio frakcijos atstovas Vitalijus Gailius teigdamas, kad be egzamino į teisėjo pareigas pretenduoti leidžianti nuostata prieštarauja Teismų įstatymo nuostatoms dėl pretendentų atrankos į laisvas teisėjo pareigas.

Aiškinamajame rašte V.Gailius pažymėjo, kad 2004 metais priimtomis Teismų įstatymo pataisomis buvo nustatytos išlygos, kai be egzaminų buvo galima pretenduoti į apylinkės teisėjo pareigas, bet 2006 metais išimtys panaikintos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.