Politikams prireikė dar vienos mergaitės

Po to pasipylė ir tos mano versijos įrodymai: Puteikis visur ėmė vedžiotis nuo Klonio gatvės laikų atpažįstamą blondinę ir kitus tos istorijos personažus, o jo politiniame užnugaryje subolavo Darius Kuolys, V.Landsbergio protežė nuo 1990 metų.

Daugiau nuotraukų (1)

Rūta Janutienė

May 9, 2014, 10:55 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 3:46 AM

Gal tik viena nuotrauka su nekaltu kūdikiu, ir trys pastovėjimai prie E.Jakilaitį jo ypač nepopuliariose debatų laidose. Kaip tada, patarkite, Vytautui Landsbergiui laimėti dar vienus prezidentinius rinkimus ir išsilaikyti Daukanto aikštėje bei Turniškėse?

Atsakymas - Naglis Puteikis. Saugus. Jis ir politinė pergalė miega skirtingose lovose. N.Puteikis tikrai nelaimės, bet rinkėjų lankomumą padidins, atvesdamas vadinamuosius „protesto balsus“. Tokia buvo mano versija, nuo tos akimirkos, kai šis V.Landsbergio frakcijos konservatoriuose narys registravosi pralaimėti prezidento rinkimus.

Po to pasipylė ir tos mano versijos įrodymai: Puteikis visur ėmė vedžiotis nuo Klonio gatvės laikų atpažįstamą blondinę ir kitus tos istorijos personažus, o jo politiniame užnugaryje subolavo Darius Kuolys, V.Landsbergio protežė nuo 1990 metų.

Profesorius seniai mano perpratęs lietuvių tautelę, kuri tiki tuo, ką mato, tačiau toliau dviejų ėjimų į priekį neprognozuoja.

Tačiau sociologai šią savaitę vis dar abejojo, ar pusė rinkėjų ateis. Ir nervai vyrams neišlaikė. Šįryt radau savo elektroniniame pašte Dariaus Kuolio moderuojamo „Tiesos“ judėjimo pranešimą, kad rengiamas mitingas mergaitei paremti! Prieš prezidentės savivalę ir taip toliau...

Tik mergaitė – kita. Šįkart tai – Žygimantė Lukoševičiūtė, labai sunkiai ir labai ryžtingai iš gilios, savo gimdytojų ištryptos socialinės duobės išlipusi mergina, kuri pagarsėjo po to, kai „Lietuvos rytui“ papasakojo savo nuotykį su prezidente. Lietuvoje gimusiai ir augusiai, lietuvišką gimnaziją baigusiai merginai D.Grybauskaitė asmeniškai atsisakė suteikti pilietybę, nes... O šiaip sau! Nepatiko!

Ir dabar N.Puteikio rėmėjai Žygimantę gins, nors nepajudino anei kojos mažojo pirštelio, kad mergina gautų lietuvišką pasą. Žinau, tai, nes rūpinausi, kad visai kiti žmonės pradėtų teisinį procesą merginos problemų sprendimui. N.Puteikio tarp tų žmonių nebuvo. Tačiau rinkimų išvakarėse Žygimantė tapo tinkama nauja „tobula auka“ ant šitos šutvės politinės puotos stalo. Beveik tokia pat tobula, kaip ir Klonio mergaitė, kuri pati negalėjo gintis, tačiau reitingus politikams kalė.

Dabar jau būtų galima klausti, o kaip su politika niekaip nesusijusi, tik jos nuskriausta Žygimantė gali pasitarnauti V.Landsbergio interesui laimėti D.Grybauskaitei antrą kadenciją? Atsakymas paprastas. Jam reikia lankomumo, kad rinkimuose sudalyvautų daugiau negu pusė, o tada jau užteks konservatorių elektorato D.Grybauskaitei perrinkti. Kas dėl „protesto balsų“, tai jie sudegs, nes N.Puteikio reitingas – minimalus. Saugi ir svetimą energiją išnaudojanti politinė strategija. Politinis aikido.

Tačiau labai jau ciniška yra pasinaudoti tuo, kas negali apsiginti. Ž.Lukoševičiūtė niekada nedalyvavo politinėse kovose. Viskas, ko jai reikėjo – tai lietuviškas pasas, o ne vieta ant politinių žaidėjų transparantų.

„Nieko nežinau apie jokį mitingą. Aš pažiūrėjau laidą ir parašiau prezidentei raštą“, - savo „ne prie ko poziciją“ pranešė man šįryt telefonu N.Puteikis. Tada tai - ne tik ciniška, bet ir nevyriška.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.