Mūšis keliasi į Kauną

Sirgaliai gavo itin skanią krepšinio porciją. Ir jau Lietuvos krepšinio lygos (LKL) pusfinalyje. Taip, vis dar sunku patikėti, kad finale nematysime tradicinės Vilniaus „Lietuvos ryto“ ir Kauno „Žalgirio“ kovos.

Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

May 10, 2014, 1:00 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 2:39 AM

Pirmąsias pusfinalio rungtynes prie pat aikštės stebėjęs Lietuvos rinktinės treneris Jonas Kazlauskas mąsliu žvilgsniu sekė kiekvieną krepšininkų žingsnį. Esu tikra, kad jo stalčiuje jau guli rinktinės kandidatų sąrašas, tačiau jį treneris paskelbs tik antradienį.

J.Kazlauskui įspūdį turėjo palikti „Lietuvos ryto“ puolėjas, tačiau jo pavardės sąraše tikrai nėra. Darius Songaila po Londono olimpinių žaidynių baigė karjerą rinktinėje.

Būtent šis 36 metų veteranas tapo „Lietuvos ryto“ pergalės kalviu. Atkovotas kamuolys, tiksliai perduotas po krepšiu ir komandos draugas pelno 2 taškus. Netrukus D.Songaila pranėręs pro galinę liniją pats įmeta dvitaškį. Nuo rungtynių pradžios lyderio vaidmens ėmęsis puolėjas iš viso pelnė 28 taškus ir atkovojo 6 kamuolius. Jis sumetė 12 dvitaškių iš 16.

Po rungtynių patyrusį krepšininką gyrė ne tik komandos draugai, treneriai, sirgaliai, bet ir varžovai. Robertas Javtokas pažadėjo pirmadienį jam paruošti staigmenėlių.

Kaune D.Songailos laukia ypatingas žalgiriečių dėmesys, todėl kiti vilniečių aukštaūgiai turės dar daugiau darbo.

Ypač pasitempti turėtų Juanas Palaciosas. Ispanijos pilietybę pernai gavęs kolumbietis beviltiškai strigo kauniečių gynyboje. Jis pelnė 5 taškus, tačiau per 14 minučių sugebėjo pataikyti vos vieną dvitaškį iš septynių.

„Žalgirio“ ekipos vedliu tapo Paulius Jankūnas. Jis ne tik buvo rezultatyviausias savo komandoje (15 tšk., 8 atk. kam.). Ketvirtojo kėlinio pradžioje puolėjas smeigė du tritaškius ir persvėrė rezultatą „Žalgirio“ naudai.

Kauniečių stovykloje niekas, toli gražu, nėra prarasta. Jiems reikia sumažinti klaidų skaičių, nesuteikti vilniečiams antrų šansų ir įveikti nevykusių pabaigų užkeikimą. Šį sezoną ne kartą matėme kaip lygiai su varžovais žaidžiantys žalgiriečiai mačo pabaigoje palūžta.

Atmosferą dar labiau kaitino žiūrovai. „Siemens“ arenoje galėjote suskaičiuoti vos kelias dešimtis laisvų vietų. Tarp susirinkusiųjų buvo ir ypatingas svečias. Iš už Atlanto grįžęs Jonas Valančiūnas su žmona ir draugais stebėjo buvusių komandos draugų žaidimą. 

Po pirmojo mačo buvo nusivylusių rezultatu, tačiau ne kova. Lygus žaidimas ir intriga iki paskutinių sekundžių. Kova dėl kiekvieno kamuolio, kiekvieno aikštės centimetro. Krepšininkai žinojo, kiekvienas taškas – aukso vertės, nes taisyti padėtį kitose rungtynėse gali būti per vėlu.

Serija iki dviejų, o ne keturių pergalių ir daugiausia trejos rungtynės. Pirmąją pergalę įsirašę vilniečiai jau pirmadienį gali žengti į finalą. Tuo tarpu žalgiriečiai antrąsias rungtynes vadina „gyvybės ir mirties klausimu“. Būtent taip po mačo sakė Šarūnas Jasikevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.