N.Puteikis džiaugiasi neįtikėtina sėkme, V.Tomaševskis - rekordu

Z.Balčyčio išsiveržimas į antrąją poziciją sutiktas plojimais

Z.Balčytis įsitvirtino antroje vietoje.<br>D.Pipo nuotr.
Z.Balčytis įsitvirtino antroje vietoje.<br>D.Pipo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2014-05-11 23:23, atnaujinta 2018-02-14 01:47

„Aš tikėjausi patekti į finalą, kėliau sau tokią užduotį. Maniau, kad galiu tą pasiekti. (...) Buvo įvairiausių galimybių, bet tuos resursus, kuriuos turėjau, manau, išnaudojau“, - skaičiuojant paskutinius rinkėjų balsus sakė A. Paulauskas.

Jo teigimu, jam netrūko didesnio Darbo partijos lyderių Loretos Graužinienės bei Viktoro Uspaskicho palaikymo.

„Nemanau, kad galėjo trūkti partijos lyderių palaikymo. Galbūt, jei būtų daugiau finansų, būtų galima daryti daugiau reklamos, interviu regioninėje spaudoje“, - sakė jis.

Pasak jo, dėl to, kad rinkimuose liko trečias, buvo kaltas laiko stygius.

„Reikėjo dirbti ir Seime, ir Nacionalinio saugumo ir gynybos komitete, negalėjau skirti viso laiko rinkimų kampanijai. Reikėjo daryti ir kitus darbus“, - sakė A. Paulauskas.

Jis teigė anksčiau gaudavęs daugiau rusakalbių šalies gyventojų balsų, bet per šiuos rinkimus daugiausiai jų pritraukė Lenkų rinkimų akcijos kandidatas Valdemaras Tomaševskis, kurį palaikė ir Lietuvos rusų aljansas.

Kandidatas sakė turįs tolesnės veiklos planą, bet jo atskleisti nepanoro. Anot jo, pradėtus darbus jis linkęs tęsti.

„Pirma, reikia išsimiegoti ir tada pasakysiu, ką toliau daryti. Turiu ir planą B, ir planą C. Visada gyvenu pagal planus. Iš Seimo tikrai neišeisiu. Jokių mano asmeninių tragedijų tikrai neįvyks“, - sakė jis.

Paklaustas, ar antrajame rinkimų ture palaikys Z. Balčytį, A. Paulauskas sakė dar turįs apsispręsti, tačiau socialdemokrato tikslai jam nėra iki galo žinomi.

„Visų pirma manęs niekas to neprašė. Antra, reikia susirinkti, pašnekėti ir tokius sprendimus priimti ne vienam. Aš nežinau, ko jis šiuose rinkimuose siekia. Man reiktų tą aiškiau suvokti ir su juo atviriau pakalbėti“, - kalbėjo A.Paulauskas.

Z.Balčyčio išsiveržimas į antrąją poziciją sutiktas plojimais

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) kandidatui Zigmantui Balčyčiui aplenkus Darbo partijos kandidatą Artūrą Paulauską, LSDP rinkimų štabe tvyro pakilios nuotaikos.

Pirmieji išankstiniai prezidento rinkimų rezultatai kol kas rodo Dalios Grybauskaitės sėkmę.

Antrasis pagal išankstinius duomenis - Socialdemokratų partijos kandidatas Z. Balčytis, nedaug lenkiantis Darbo partijos kandidatą A.Paulauską.

Z.Balčytis šiuo metu turi 16,42 proc., A.Paulauskas - 16,25 proc. rinkėjų balsų, gautų iš 998 rinkimų apylinkių. Nors skirtumas tarp šių dviejų kandidatų nežymus, tačiau Z. Balčyčiui išsiveržus į antrąją vietą, jo rinkimų štabe, įsikūrusiame viename sostinės viešbučių, tai buvo sutikta ovacijomis.

„Balčytis! Balčytis!”, - skandavo LSDP kandidato šalininkai.

Z.Balčyčio rinkimų štabe rinkimų rezultatų laukia nemenkas būrys partiečių, ministrai socialdemokratai Vytenis Povilas Andriukaitis, Juozas Olekas, Juozas Bernatonis, Seimo nariai, europarlamentarė Vilija Blinkevičiūtė ir kiti.

N.Puteikis pirminius rezultatus vadina neįtikėtina savo sėkme

Vertindamas pirmuosius prezidento rinkimų rezultatus nepriklausomas kandidatas į prezidentus Naglis Puteikis BNS sakė juos vertinąs kaip neįtikėtiną sėkmę.

„Aštuoni procentai būtų neįtikėtina sėkmė. Politologai man prognozavo 5 proc., todėl dabartiniai rezultatai yra milžiniška sėkmė“, - sekmadienio vakarą pirmuosius rinkimų rezultatus komentavo kandidatas.

Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, suskaičiavus 11 proc. rinkėjų balsų, už N.Puteikį balsavo 8,28 proc. atėjusių prie balsadėžių. Pagal šiuos rezultatus, jis yra ketvirtas iš septynių kandidatų.

„Tikrai neįtikėtina su 48 tūkst. litų biudžetu ir pusantro mėnesio darbo“, - tvirtino politikas.

N.Puteikio sutuoktinė Nika Puteikienės BNS sakė, kad tai bus puiki paraiška kitiems prezidento rinkimams.

„Tai bus puiki platforma kitiems prezidento rinkimams“, - tvirtino ji.

N.Puteikio rinkimų štabas rezultatų laukia sostinės kavinėje „Aula“. Čia susirinkę apie pora dešimčių komandos narių vaišinasi arbata, kava, vynu, sumuštiniais, stebi televiziją.

V.Tomaševskis: „Tai yra rekordas"

Prezidento posto siekiantis Lietuvos lenkų rinkimų akcijos pirmininkas europarlamentaras Valdemaras Tomaševskis sako, kad jo rinkimų rezultatas yra labai geras, netgi - rekordinis.

„Mūsų skaičiavimais, turėčiau gauti 100 tūkstančių balsų. Tai yra rekordas. Tikimasi gauti 9-10 proc. rinkėjų paramą“, - po vidurnakčio sakė V.Tomaševskis.

Jis akcentavo sudėtingą rinkimų kovą, nes jautėsi, anot jo, kad žiniasklaidoje buvo pateikiama šališka informacija. Apklausos, pasak jo, irgi buvo labai šališkos, nes jam prognozavo apie 0,9 proc. balsų.

„Balsuojant rinkimų apylinkėje juokaudamas sakiau, kad nenustebčiau, jeigu apklausos parodytų , kad gaučiau minus 1 procentą balsų“, - sakė V.Tomaševskis.

Jo nuomone, Lietuvos lenkų rinkimų akcija turi stiprias pozicijas prieš Europos Parlamento rinkimus. LLRA turi labai daug šansų laimėti 2 vietas Europos Parlamente.

„Tai yra realu, nes yra didelis palaikymas ne tik tautinių mažumų, bet ir lietuvių tautybės rinkėjų“, - sakė V.Tomaševskis.  

B.Ropė: „Ignalinos prezidentu tikrai būsiu"

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatas į prezidentus Ignalinos meras Bronis Ropė teigia esąs užtikrintas dėl savo krašto rinkėjų. Jis juokauja, jog savo krašte būsiąs išrinktas prezidentu.

„Sakyčiau, rezultatas irgi labai įdomus, turiu rezultatus iš savo krašto - iš keliolikos apylinkių, tai tikrai labai džiugina, ko gero, Ignalinos prezidentu tikrai būsiu, ir per pirmą turą“, - savo rinkimų štabe žurnalistams sakė B.Ropė.

Jis sakė tikintis sulaukti apie penktadalio rinkėjų balsų.

„Mūsų realistinis siekis buvo pakliūti į antrąjį turą - tas praeinamumas 15-18 procentų būtų realistinis, net jei antrasis turas ir neįvyktų. Tai būtų maksimumas, ko mes tikėjomes“, - BNS patikslino jis.

Jis sakė, jog rinkimų kampanija buvo aktyvi, nors pripažįsta, jog jam kartais buvo sunku suspėti kartu su kitais kandidatais.

„Pretenzijų tikrai neturiu, manau, rinkimų agitacinį mėnesį aptarti su štabais ir paderinti. Aš jaučiuosi šiek tiek bėgantis, nes visi kiti kandidatai mieste, o aš per 100 kilometrų nuo Vilniaus. Man sunkiau sureaguoti, prisijungti. Atvirai pasakysiu, kad vertintojai manė, kad aš tikrai nieko negausiu. Rinkimų kampaniją vertinu kaip pakankamai aktyvią“, - kalbėjo B.Ropė.

Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, suskaičiavus 998 apylinkių balsus iš 2004, Z.Balčytis sulaukė 16,42 proc. rinkėjų palaikymo, A.Paulauskas - 16,25 proc. Pirmauja D.Grybauskaitė - ją pagal suskaičiuotus balsus palaiko 41,67 proc. rinkėjų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.