Rinkėjų kriterijai: blaivus protas ir lyderystė

Už ką balsuoti Prezidento rinkimuose, piliečiai rinkosi ir pagal tokius kriterijus, kaip „blaivus protas", požiūris į kaimynus bei lyderystė.

Rinkimai Lietuvoje sekmadienio rytą prasidėjo aktyviai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Rinkimai Lietuvoje sekmadienio rytą prasidėjo aktyviai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

May 11, 2014, 12:48 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 2:04 AM

Vilniaus Gedimino technikos universitete savo balsą atidavusi 53 metų amžiaus ponia Rasa sakė, kad jai renkantis, už ką balsuoti, buvo svarbiausias „blaivus protas ir supratimas, kas vyksta, o ne svaičiojimai apskritai apie nerealius dalykus".

Moteris sukritikavo debatus, kurie, pasak jos, buvo nykūs ir mažai konstruktyvūs.

Poniai Rasai buvo svarbi kandidatų nuomonė į užsienio politiką ir euro įvedimą.

37 metų vilnietis Tomas Urbonas sakė, kad jam rinkimų kampanija pasirodė vangi. Vyras apgailestavo, kad nuo to nukenčia rinkėjai.

„Nebuvo sunku apsispręsti, nes buvo pakankamai aiškus, stiprus kandidatas. Bet kitais rinkimais (...), jei bus tokia kampanija, ar mes turėsime visą informaciją, kad galėtume išsirinkti geriausią kandidatą. Jeigu tokia bus, tai negalėsime. Tikiuosi, kad bus pamoka, ir kitais Prezidento rinkimais turėsime intensyvesnę kampaniją", - sakė rinkėjas.

Tomas sakė, kad jam buvo svarbu, kad kandidatas būtų lyderis, turėtų aiškią poziciją visomis temomis bei patirties didžiojoje politikoje.

Vyrui nebuvo esminė kandidatų pozicija dėl euro įvedimo. "Lemtis - ta, kad mes turėsime eurą. Mes anksčiau galėjome kalbėtis, ar jis reikalingas, ar ne. Dabar, man rodos, reikia tiesiog sėkmingai įgyvendinti, pasiruošti euro įvedimui" - sakė vilnietis.

Tarp balsuojančiųjų buvo galima išvysti ir jauną šeimą su kūdikiais - dvynukais. Jauna moteris, 28 metų Veronika, sakė, kad jai buvo nesunku nuspręsti, už ką balsuoti.

„Aš esu labai patenkinta tuo, kas vyksta, ir vakarietiška kryptimi. Mano noras - kad tai nepasikeistų", - sakė rinkėja.

Naujausi rinkimų rezultatai, reportažai iš kandidatų gimtinių ir rinkimų štabų, pokalbiai su ekspertais, visuomenininkais ir rinkėjais – šiandien 20 val. specialioje laidoje „Prezidentūra tiesiogiai“ per „Lietuvos ryto“ televiziją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.