A.Paulauskas neskuba remti Z.Balčyčio

„Gal trūko laiko, gal vėlai pradėjome rinkimų kampaniją, bet ji buvo racionali, pagal resursus – efektyvi“, – spaudos konferencijoje teigė Darbo partijos kandidatas.

A.Paulausko spaudos konferencija.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
A.Paulausko spaudos konferencija.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

May 12, 2014, 11:53 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 1:28 AM

„Gal trūko laiko, gal vėlai pradėjome rinkimų kampaniją, bet ji buvo racionali, pagal resursus – efektyvi“, – spaudos konferencijoje teigė Darbo partijos kandidatas.

Jis mano, kad aplenkti socialdemokrato Zigmanto Balčyčio nepavyko, nes šįkart už jį mažiau balsavo tautinių mažumų atstovų – visus balsus susižėrė Valdemaras Tomaševskis.

„Nesu nusivylęs, aišku, tikėjausi, kad būsiu finale. Nuojauta sakė tą dieną, kad taip turi būti, bet yra kaip yra“, – sakė buvęs kandidatas į prezidentus.

Kokių kozirių Zigmantas Balčytis yra parengęs antram rinkimų turui? Pokalbis su prezidentės Dalios Grybauskaitės varžovu – šiandien 17.20 val. laidoje „Lietuva tiesiogiai“ per „Lietuvos ryto“ televiziją.

Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, už A.Paulauską sekmadienio rinkimuose balsavo apie 12 proc. rinkėjų.

Paklaustas, kurį kandidatą parems antrame ture, A.Paulauskas teigė, kad sprendimo dar nėra.

„Kol kas neturiu jokių prašymų ar susitikų. Manau, kad tai turi būti komandinis sprendimas, ne namo vieno“, – sakė A.Paulauskas. Panašiai kalbėjo ir Darbo partijos įkūrėjęs Viktoras Uspaskichas.

Darbo partija ruošiasi sušaukti tarybos posėdį ir priimti sprendimą.

V.Uspaskichas pabrėžė, kad sprendimą paremti Z.Balčytį jau dabar stabdo tai, kad jis po dviejų savaičių dalyvaus ir Europos Parlamento rinkimuose. V.Uspaskichas baiminas, kad paremdami socialdemokratą antrame ture „darbiečiai“ tuo pačiu padės ir jų rinkimų sąrašui.

V.Uspaskichas ir pats kandidatuoja į Europos Parlamentą.

„Vienu užpakaliu dviejų kėdžių neapsėsi. Reikia žmogui apsispręsti ką daryti, – V.Uspaskichui antrino A.Paulauskas. – Rinkėjui reikia aiškaus orientyro. Kai žmogus vaikšto su parašiutu rodo, kad nėra įsitikinęs, kad lėktuvas gali nekristi“.

Tiesa, Darbo partijos norą, kad Z.Balčytis nedalyvautų Europos Parlamento rinkimuose, apsunkina tai, kad dabar jau vėlu išsibraukti iš kandidatų sąrašų.

A.Paulauskas prezidento rinkimuose nesėkmingai dalyvavo jau trečią kartą. Paklaustas, ar bandys tai daryti ketvirtą kartą, jis nedaugžodžiavo: „Jei paprašysit, pagalvosiu“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: UŽT komentarai apie pokyčius ūkio sektoriuje, darbo rinkoje